A 31 éves színésznő, bár saját bevallása szerint sohasem fogyaszt alkoholt, nem tudott visszautasítani egy hétmillió dolláros ajánlatot, s reklámszerződést írt alá az egyik nagy szeszesital-gyártó céggel.

A jelenleg négy hónapos terhes Gwyneth, aki a Coldplay énekesétől, Chris Martintól vár gyermeket, éppen két olasz tévéreklámot forgat a Martini & Rossi cég vermutjainak népszerűsítésére. Azonban az absztinens művésznő kikötötte, hogy a hirdetések sehol máshol nem jelenhetnek meg.

Gwyneth az egyik reklámban meztelenül látható, amint egy szállodai ágyból kikelve Martinit tölt magának és az ágyban heverő partnerének. A másikban néhány barátjával együtt iszogatnak egy idilli farm teraszán, miközben a lemenő nap sugaraiban gyönyörködnek.

"Azt hiszem, külön kikötötte, hogy sem az Egyesült Államokban, sem Angliában nem mutathatják be a reklámokat, mivel ebben a két országban az emberek sokkal inkább tisztában vannak vele, hogy a művésznő amúgy nem iszik" - nyilatkozta a cég egyik forrása a vállalat torinói központjából.