Liv Tyler, a rút kiskacsa

Hollywood egyik leggyönyörűbb színésznőjének, a 26 esztendős Liv Tylernek az élete is a filmvászonra kívánkozik. Csúnyácska kislány volt, karrierjét mégis modellként kezdte, s persze az is említésre méltó, hogy 9 éves koráig fogalma sem volt róla, hogy édesapja a világ legendás rockzenészeinek egyike.

Liv 1977. július elsején Liv Rundgren néven látta meg a napvilágot a portlandi Maine városában. Édesanyja, Bebe Buell és akkor élettársa, Todd Rundgren nevelte a kislányt, aki meg volt róla győződve, hogy Todd az édesapja. Aztán egy napon különös dolog történt.

"Nem tudtam, mi történik, de valahogy egyre többször kezdtem el látni őt. Ez a dolog elkezdett annyira sokat jelenteni nekem, hogy még a naplómba is írtam róla" - olvasható egy a színésznővel foglalkozó weboldalon. "Nagyon össze voltam zavarodva."

Aztán 9 éves korában egy Aerosmith-koncert véget vetett a rejtélynek. A fellépésen, ahol Liv is jelen volt, találkozott féltestvérével, Mia Abigail Tylerrel. A találkozás meghökkentő volt, ugyanis a két kislány kísértetiesen hasonlított egymásra. Ekkor Liv már tudta, mi az igazság.

"Odafordultam anyukámhoz, és megkérdeztem tőle: Ugye ő az apám? Ezután félrevonultunk, és két órán keresztül felváltva beszéltünk és zokogtunk."

Később Liv 12 éves korában Tylerre változtatta vezetéknevét, majd édesanyjával visszaköltözött New Yorkba. Két évvel később a család egyik barátja, a szintén modell és színésznő Paulina Porizkova rávette Livet, hogy próbálja ki magát a modellszakmában. A rút kiskacsán ugyanis eddigre kezdtek mutatkozni a benne rejlő csodaszép nő első jelei, s magassága is megfelelőnek bizonyult a kifutók világához. Innentől pedig egyenes út vezetett a világhír felé. Egymás után jelentek meg a címlapfotók, olyan magazinok elején, mint a Seventeen, az Interview vagy a Mirabella.

Persze a pályakezdő szupersztárnak jól jött egy kis segítség a rocker apukától. 16 éves korában Liv szerepet kapott Alicia Silverstone barátnőjeként az Aerosmith Crazy című klipjében. Bár a túlfűtött jelenetek némileg zavarták a fiatal lányt, a világ eddigre már a lábai előtt hevert, édesapja szívét pedig büszkeség töltötte el.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK