A mozitulajdonosok között végzett felmérés szerint a 2003-as esztendőben Jim Carrey hozta a legtöbb pénzt a konyhára. Nicole Kidman és Jack Nicholson szorosan a nyomában.

A 42 éves gumiarcú színész annak ellenére hódította meg a listát, hogy az elmúlt évben csupán egyetlen mozifilmmel, a Minden6ó-val jelentekezett. A kérdéses alkotásban Carrey egy hétre kölcsönkapja Isten képességeit, hogy jobbá tehesse a világot. A Truman Show sztárjának oldalán Brad Pitt felesége, Jennifer Aniston volt látható.

Nicole Kidman ennél sokkal keményebben dolgozott meg második helyéért. A vörös hajú színésznő a 2002-ben forgatott Az órák című filmért megkapta a szakma legrangosabb elismerését, az Oscar-díjat, s azóta is csupán nívós filmalkotásokban vett részt. Ezek közül is kiemelkedő Lars von Trier Dogville-je, illetve a Philip Roth regényéből vászonra adaptált The Human Stain, valamint Anthony Minghella az idei Oscaron is esélyesnek tartott Cold Mountain című filmje.

Jack Nicholson sem tétlenkedett, 2002-ben a Schmidt történetét fejezte be, majd a tavalyi év során az Ki nevel a végén? című komédiát Adam Sandlerrel, illetve a nemrégiben bemutatott Something's Gotta Give című filmet, melyben Diane Keaton oldalán látható.

A lista következő résztvevője Az utolsó szamuráj-t nemrégiben bemutató Tom Cruise, akit Julia Roberts követ, aki 2003-ban szintén csak egy filmet készített el, a Mona Lisa mosolyát. Az Oscar-díjas színésznő után a Karib-tenger kalózai-nak főszerepét játszó Johnny Depp jön, majd az apaságot nemrég óta gyakorló Russell Crowe és Tom Hanks jön a sorban.

Az utolsó előtti helyen egy meglepetésember található. Ő nem más, mint a Zoolander, a Trendkívüli című vígjátékban a gonosz divattervezőt, Mugatut alakító Will Ferrell. A komédiás nem tétlenkedett a tavalyi esztendő során, nem kevesebb, mint öt olyan filmben vett részt, amelyeket az idei év során mutatnak be, s további két olyan produkcióra szerződött, amelyek csak 2005-ben esedékesek.

A lista utolsó helyén Renée Zellweger áll, akinek azonban így sincs oka panaszra, s akit a magyar mozinézők is nemsokára újra láthatnak majd a Bridget Jones naplója című sikerfilm második részében, illetve a már feljebb említett Cold Mountain-ben.

Az 1932 óta végzett felmérés során arról is megkérdezték a mozitulajdonosokat, kiket tartanak a jövő nagy sztárjainak. 2003-ban ez a választás Demi Moore kedvesére, Ashton Kutcherre, illetve a Lost in Translation című Sofia Coppola-film női főszerepét játszó Scarlett Johanssonra esett.