Spalding Gray színész-forgatókönyvíró barátai és családtagjai kétségbeesetten várják a híreket a New York-i rendőrségtől, ugyanis a Kate és Leopold dr. Geislere január 11-én eltűnt.

Az illetékes rendőrök megerősítették a hírt, miszerint valóban keresik a sztárt, aki 2001-ben, egy hosszú depressziós időszak után egyszer már megpróbált öngyilkosságot elkövetni .

Testvére, Rockwell Gray szerint, Spalding elég zavart állapotban volt, amikor legutóbb, karácsony tájékán találkoztak. "Nem mondhatnám, hogy boldog volt. De ez nem volt szokatlan. Időnként komoly depresszió lett rajta úrrá" - mondta. Gray felesége, Kathleen Russo nem nyilatkozik férje eltűnéséről.

A 62 éves színész - aki alapító tagja volt az 1997-ben alakult New York-i kísérleti Wooster Group Színháznak - leginkább írásairól ismert, illetve önéletrajzi ihletésű 1987-es filmjéből, a Swimming to Cambodia-ból, mely alakításáért két Independent Spirit Award-jelölést is kapott.

Spalding Gray ezen kívül játszott még az 1984-es Gyilkos mezők, az 1988-as Barátnők, valamint az 1994-es Lapzárta című filmekben.