Fliegauf visszatér Berlinbe

Fliegauf Benedek - aki a tavalyi Berlinaléról a Fórum szekció fődíjával tért haza - idén a Dealer című játékfilmjével szerepel  az 54. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál programjában. Az A kategóriás seregszemle másik magyar résztvevője egy korábbi cannes-i győztes, Mészáros Péter, akit a Ki a macska? című rövidfilmjével hívtak meg - adta hírül a Filmunió.
Forrás: MTI
Fliegauf Benedek

Fliegauf Benedek visszatér győzelme helyszínére, vagyis Berlinbe, ahol idén is a filmfesztivál Fórum szekciójában mutatja be legújabb munkáját. (A Berlinale Fórum részlege a fiatal filmeseknek kínál megmutatkozási lehetőség, akik a filmművészet tematikailag és formálisan újító műveit hozhatják ide.) Fliegauf tavaly a Rengeteg című első filmjével nyerte el a Wolfgang Staudte-díjat, idén pedig új játékfilmjével, a Dealer című alkotással indul.

A fesztivál másik meghívottja Mészáros Péter Ki a macska? című rövidfilmje. A Hajnóczy Péter novelláját feldolgozó 8 perces alkotás a Panoráma szekcióba kapott meghívást. A Duna Műhelyben dolgozó Mészáros munkásságát a nemzetközi szakma a 2002-es cannes-i Arany Pálmával jutalmazott Eső után óta figyeli, melyet azóta a világ közel 50 helyszínén láthattak a nézők.

A magyar közönség a január 27-én kezdődő 35. Magyar Filmszemlén láthatja mindkét alkotást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK