James Cameron visszatér a rendezéshez

Több mint hatévnyi szünet után a Terminátor I-II. és a Titanic rendezője visszaül a kamerák mögé. Az eddigi értesülések ellenére Cameron nem a szabadmerülésben rekordokat döntő búvárházaspár, Francisco "Pipin" Ferreras és Audrey Mestre történetét viszi majd vászonra. Következő alkotása szinte biztos, hogy a sci-fi műfajából fog kikerülni.

James Cameron kedd este jelent meg az ArcLight Hollywoond nevű filmszínházban, ahol a Terminátor 2 vetítésére került sor. Az esemény után az újságíróknak nyilatkozva elmondta, új filmet készül rendezni. A még cím nélküli alkotásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy nagyköltségvetésű sci-fi lesz majd, amelyet speciális 3 dimenziós kamerák segítségével rögzítenek majd.

A rendező szerint új filmjében valósággal hemzsegnek majd a speciális effektek.
 
"Amikor megnézek egy olyan filmet, mint például A király visszatér, akkor jövök csak rá igazán, miket is lehet elérni manapság a speciális effektek használatával" - nyilatkozta az 50 éves filmes. "Ennek én sem tudok ellenállni, muszáj egy kicsit eljátszanom ezzel a lehetőséggel, mert számos olyan kép van a fejemben, amelyeket korábban lehetetlen lett volna megmutatni a nézőknek, azonban most már gyerekjátéknak tűnik."

Cameron új filmjét a részben általa kifejlesztett Reality Camera System nevű berendezéssel szeretné forgatni. A rendező ugyanezt a szabadalmaztatott 3 dimenziós eszközt használta a Ghosts of the Abyss című dokumentumfilmjéhez, amelyben a Titanic katasztrófáját mutatták be. Cameron a kamerát Vince Pace operatőrrel és mélytengeri filmszakértővel közösen dolgozta ki a rendszer ötletét.

Forrás: Disney
James Cameron és Bill Paxton a Ghost of the Abyss forgatásán

A rendező Lightstorm Entertainment nevű cége jelenleg tárgyalásokat folytat a film támogatásáról. Az amerikai Fox Sports tévécsatorna már elkezdte tesztelni a víz alatti kamerát, s nagyon valószínű, hogy a Fox tévétársaság fogja majd terjeszteni a sci-fi alkotást.
 
"A Reality Camera System a legerőteljesebb élmény, amelyet az ember átélhet egy filmszínházban" - mondta Cameron a T2 vetítése után. "Még a filmesek számára is lélegzetelállító."

A Halálosztó második részének vetítése már nem az első alkalom volt, hogy a rendező bejelentette, szeretne visszatérni a dokumentumfilmek után az egész estést mozik rendezéséhez. A vizuális effektek kapcsán szóba került az 1991-ben az akkori legmodernebb technikával leforgatott T2 is.

"Bár a T2 a maga idejében korszakalkotónak számított, a speciális effektek használata csupán a hab volt a tortán" - mondta Cameron. "Mindössze 47 számítógépes felvételt használtunk a filmben, ehhez képest a A király visszatér-ben 1400 ilyet láthatunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK