Ben Affleck, az újra facér színész Jennifer Lopezzel való szakítását követően ismét belevetette magát a munkába. Jelenleg egy újabb forgatókönyvet ír kollégájával és legjobb barátjával, Matt Damonnal.

A Good Will Hunting című alkotás Oscar-díjas szerzőpárosa 1997-ben vált széles körben ismertté a zseni matematikusról szóló forgatókönyvükkel. Most abban bíznak, hogy egy új projekttel sikerül megismételniük az akkori sikert.

Barátai szerint Affleck vissza akarja szerezni színészi és alkotói hitelelét, miután 2003-ban főként csak a színész-énekesnővel kapcsolatos románca és közös filmjük, a Gigli bukása kapcsán szerepelt a médiában. Most inkább szeretné elterelni magáról a figyelmet egy kis időre.

"Egyre több időt szeretne a kamera mögött tölteni - írni, rendezni, producerkedni. Ez a mostani forgatókönyv némileg a Good Will Hunting nyomvonalán halad. Bostonban játszódik, és az emberi kapcsolatokról szól. Affleck megunta már, hogy állandóan a National Enquirer címlapján szerepeljen, és szeretne egy kicsit háttérbe vonulni" - nyilatkozta egy közeli ismerőse.