Alakul a galaktikus stopposok névsora

A Douglas Adams kultuszkönyvéből készülő film szereplőgárdája hamarosan összeáll. Az alkotás szempontjából üdvözlendő, hogy a jelenleg az érdeklődés középpontjában álló, újonnan a reflektorfénybe került sztárok helyett olyan művészek kapják a szerepeket, akiket valóban karakterük alapján választottak ki.

A Galaxis útikalauz stopposoknak főszerepét, a földlakó Arthur Dentet a brit The Office című sorozat egyik főszereplője, az Igazából szerelem-ben is megjelenő Martin Freeman kelti majd életre. Barátját és kalauzát, a Betelgeuse rendszerben született Ford Prefectet pedig a pimaszul tehetséges rapper, Mos Def játssza majd.

A történet szerint Arthurt a Galaxis útikalauz című útikönyvhöz adatokat gyűjtő Ford az utolsó pillanatban menti ki a Földről, mielőtt azt lerombolnák egy épülő hiperűrsztráda építése során. Ekkor kezdődnek kalandjaik, melynek középpontjában az élet, a világmindenség és minden egyéb áll. Az olvasók, illetve hamarosan a nézők megtudhatják, mi a szerepe az egereknek világunkban, illetve megtudhatják, mi a végső válasz, a legvégső, mindent megmagyarázó kérdésre.

A további szereplők még nem teljességgel tisztázottak, annyit azonban lehet tudni, hogy a Galaxis elnökének, a kétfejű Zaphod Beeblebroxnak a barátnőjét, Trilliant az a Zooey Deschanel alakítja majd, akit eddig csak a Majdnem híres című filmből ismerhetnek a magyar mozirajongók.

A 2001. május 11-én 49 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Adams posztumusz produceri említést kap majd a stáblistában. A rendezői széket az eddig főleg videoklipeket jegyző Hammer & Tongs csoport két tagja, Garth Jennings és Nick Goldmith osztja majd meg egymással.

A korábban rádiójátékká és minisorozattá adaptált kultuszműből készülő film várhatóan 2005-ben kerül majd bemutatásra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK