Nicole Kidman az ENSZ-székházban forgathat Sydney Pollack legújabb, A tolmács című krimije kapcsán. Az engedély megadása mindkettőjük számára különös megtiszteltetés, hiszen annak idején olyan rendezőóriások kérelmét utasították vissza, mint például Alfred Hitchcock. 

Ritka kiváltságban lesz része Sydney Pollacknak. A rendező, akinek nevéhez többek között olyan alkotások fűződnek, mint a Lovakat lelövik, ugye? vagy A keselyű három napja, engedélyt kapott Kofi Annan ENSZ-főtitkártól, hogy  forgathasson a világszervezet New York-i székházában. Pollack A tolmács című krimi egyes jeleneteit veszi fel az épületben.

A  forgatást várhatóan márciusban kezdik, de a Universal filmstúdió producerei azt még nem tudják, hogy bejuthatnak-e az ENSZ különböző tanácskozásaira, például a Biztonsági Tanács üléseire. Mindenesetre a filmesek szempontjából biztató, hogy, mint Marie Okabe ENSZ-szóvivő közölte, a BT-tagok egyetértésüket adták a forgatáshoz.

Pollack maga is nagy megtiszteltetésnek tekinti a főtitkári engedélyt, ugyanis régen volt példa arra, hogy filmeseket engedtek be a New York-i üvegpalotába. 1959-ben magának Alfred Hitchcocknak sem sikerült elérnie, hogy itt vegye fel klasszikus krimije, az Észak-északnyugat egyes jeleneteit.

A produkció címszereplője (Nicole Kidman) életveszélybe kerül, miután egy gyilkossági tervről értesül.