Tavasszal és ősszel folyamatosan kerülnek moziba a 35. Filmszemlén bemutatott játékfilmek, így aki lemaradt a mustráról, még ebben az évben csaknem valamennyi művet megnézheti.

Csütörtökön indult útjára a Valami Amerika alkotói által jegyzett Magyar Vándor. A rossz kritikák ellenére a startolás nagyon jól sikerült: reggel tízkor 107-en váltottak jegyet a Corvin moziban a vetítésre. Prukner Pál, a filmet forgalmazó Budapest Film munkatársa elmondta, hogy ilyen részeredménnyel olyan filmek büszkélkedhetnek csak, mint például A Gyűrűk Ura.

Február 26-án 4 kópiával kerül mozikba az új Kapa-Pepe-film, Jancsó Miklós Mohácsi vész című munkája, valamint 8 kópiával a diákzsűri legjobb elsőfilm-díját kiérdemlő MIX. Március 4-én 20 kópiával kezdik vetíteni a Getnó-t, mely a látogatottsági pályázaton vállalta a 80 ezres nézőszámot. 11-én a Mélyen őrzött titkok, 18-án pedig a Montecarlo! debütál, valamint márciusra várható a Rom-mánia és a Dealer forgalmazása a Best Hollywood, illetve a Mokép jóvoltából.

Már tavasszal megnézhetjük a szemlén még be nem mutatott Rap, revü, Rómeó című filmet (április 1.), és Árpa Attila Argó-ját (április 22.), októberben pedig Deák Krisztina Miskolci Bonni és Klájd című filmje kerül moziba.

A következő magyar filmes hullám ősszel lesz: szeptemberben Török Ferenc jön a 20 kópiás, szintén 80 ezres nézőszámot megcélzó Szezon-nal, október végén láthatjuk a fődíjas Másnap-ot, november elején Jeles András bibliai árnyjátékát, a József és testvérei-t. November végén pedig a Tamara is bemutatkozik a szélesebb közönség előtt. A szemlés filmek közül a Nincs mese egyelőre még nem talált forgalmazóra.

filmhu