Randevú napnyugta előtt

Mint arról már korábban beszámoltunk, folytatódik a 90-es évek egyik nagy kultuszfilmje, az Ethan Hawke és Julie Delpy főszereplésével forgatott Mielőtt felkel a nap. Az alkotást Before Sunset címmel még az idén bemutatják.

A Krzysztof Kieslowski Három szín-trilógiájából ismert Julie Delpy elmondta, Richard Linklater rendező nem a hatalmas sikerre való tekintettel döntött úgy, hogy leforgatja a romantikus film második részét, hanem mert szerinte "valami még hiányzott" az elsőből.

A két főszereplő és a rendező, akik közösen jegyzik a film forgatókönyvét, a Before Sunset bemutatóján - amelyet a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon tartottak - elmondták, hogy már régóta keresték a módját, hogy kikerekítsék a történetet.

"Úgy éreztem, valami nem teljes, amíg meg nem csináltuk ezt a filmet" - nyilatkozta a 33 esztendős színésznő. "Úgy éreztem, van még mondanivalóm."

Az eredeti film története szerint két fiatal, Céline és Jesse egy Budapestről Bécsbe közlekedő vonaton találkoznak, s az osztrák főváros utcáit járva egy hosszú éjszakán át beszélgetnek az életről, s a szerelemről, míg végül egymáséi lesznek. Másnap búcsúzáskor megfogadják, hogy hat hónap múlva ismét találkoznak.

A második rész kilenc évvel később Párizsban, Céline lakóhelyén játszódik, ahová Jesse könyvbemutatója végett utazik el. A könyvet a Céline társaságában eltöltött felejthetetlen éjszaka ihlette. Most Jesse induló repülője korlátozza a két fiatal idejét, akik ismét bensőséges beszélgetésbe bonyolódnak egymással.

Forrás: EPA
Julie Delpy és Ethan Hawke a berlini filmfesztiválon

"Kissé fura dolog folytatásnak nevezni az új filmet, ugyanis ez a szó általában anyagi érdekeket takar" - nyilatkozta Linklater. "Jelen esetben nyilván nem erről van szó, mindannyiunknak személyes oka van rá, hogy most itt legyen."

A Before Sunset-et a nyár folyamán mutatják be az Egyesült Államokban. A film jelenleg a berlini fesztivál fődíjáért, az Arany Medvéért versenyez 22 további alkotással együtt. A Mielőtt a felkel a nap...-ért Linklater a legjobb rendező Ezüst Medve díját vihette haza 1995-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK