A világ legjobb titkosügynökét alakító Pierce Brosnan hamarosan szögre akasztja majd a szmokingot és nem rendel már több dupla vodka-martinit sem a kamerák előtt.

Az 51 éves színész nemrégiben tudta meg, hogy a 007-es filmek készítői minden valószínűség szerint nem élnek majd a szerződés adta lehetőséggel, hogy egy újabb Bond-filmre szerződtessék az ír származású színészt.

A legfőbb indoklás szerint, bár Brosnan még mindig megdobogtatja a női szíveket, azonban az ötödik X-en túl már kevésbé lehet hiteles mint a világ elsőszámú szuperkémje.

Maga a színész is mondta már, nem valószínű, hogy újabb szerepre vállalkozik majd James Bondként. Az eddigi négy film amelyben szerepelt, eddig mintegy 1,5 milliárd dolláros hasznot hozott.

Természetesen sokan pályáznak a sármos 007-es "állására", a szupersztárok listája a Hideghegy főszerepét játszó Jude Law-tól kezdve az Amerikai Pszichó Patrick Batemanjét alakító Christian Bale-en át A Gyűrűk Ura-trilógiában Legolast megformáló Orlando Bloomig terjed. Azonban belső értesülések szerint az ügyeletes hollywoodi rosszfiú, Colin Farrell, illetve az X-Men és a Van Helsing főszereplője Hugh Jackman lehet a legesélyesebb Bond szerepére.

A londoni sajtó információ szerint a producerek úgy vélik, Brosnan legutolsó filmjének, a Halj meg máskor!-nak több mint 300 millió dolláros bevételeit aligha múlhatná felül az ír színész, amennyiben egy új 007-es filmben játszana.

A James Bonddal kapcsolatos összes jogot birtokló Eon Productions egyik szóvivője megerősítette, hogy Pierce Brosnan várhatóan visszavonul majd a szuperkém szerepétől.

"Az egyik célunk mindig az, hogy fiatalabb közönséget célozzunk meg" - közölte a szóvivő. "Olyan rajongókat szeretnénk, akik negyven év múlva is betérnek majd a moziba egy-egy Bond-filmért."