Robin Williams újabb sötét szerepe

A Jó reggelt, Vietnam és a Mrs. Doubtfire főszereplője az utóbbi időben a bájos-kedves szerepek helyett egyre-másra negatív hősöket játszik a filmvásznon.

A Sötétkamra című filmben azonban már egy pszichopata bőrébe bújt az 52 éves színész, s nincs ez másképpen új, The Final Cut című sci-fi thrillerében, amelyben egy olyan embert alakít, aki egyfajta vágóként dolgozik, aki az elhunyt emberek agyából kinyert memóriaanyagot megszerkesztve állít elő a halottak életéről szóló kisfilmeket a temetésük után.
 
"Innentől már csak Einsteint szeretném eljátszani, amint korcsolyázik" - tréfált Williams a The Final Cut szerdai premierjén. A Mira Sorvinót és James Caviezelt is felvonultató produkciót a berlini nemzetközi filmfesztiválon láthatták először a mozirajongók.

A filmben a Williams által alakított Alan Hackman az elhunytakba születésükkor beépített chipről tölti le a memórianyagot, s azt családbaráttá szerkesztve adja át a túlélő özvegyeknek, gyerekeknek és barátoknak.

"Hackman tulajdonképpen egy temetkezési vállalkozó és egy pap keveréke" - nyilatkozta a Good Will Hunting Oscar-díjas sztárja.
 
A különös foglalkozást űző férfi a világtól visszavonultan él, ám élete 180 fokos fordulatot vesz, amikor egy olyan kliens emlékanyagával dolgozik, amely kötődik az ő személyes emlékeihez is.

A filmet a jordániai születéső Omar Naim rendező jegyzi. A The Final Cut jelenleg a berlini filmfesztivál fődíjáért versenyez 22 további alkotással egyetemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK