Korábban hírül adtuk, hogy az 51 éves színész nem játssza el többször a 007-es ügynök szerepét. Az MGM filmstúdió azonban tető alá hozott egy megállapodást Brosnan produkciós cégével, s úgy tűnik, az új Bond-film jövő év novemberében a mozikba kerül.

Az AranyszemA holnap markában, A világ nem elég és a Halj meg máskor! sztárjának DreamTime névre hallgató cége jelenleg a Mexicali című akciófilmre, A Thomas Crown-ügy második részére és a huszonegyedik Bond-filmre szerződött az amerikai filmstúdióval. A Bond 21 az eddigi hírek szerint 2005-ben készül majd el.

Néhány nappal ezelőtt a Chicago Sun-Times adta hírül, hogy Brosnan visszavonul a 007-es szerepétől. Ezt az értesülést a Commander Bond névre hallgató rajongói oldal is megerősítette, hozzátéve, hogy már keresik a brit szuperkém leendő utódját. A Bond-filmeket jegyző Eon Productions azonban bejelentette, hogy a Bond 21 munkálatai nem álltak le, s csupán arra várnak, hogy megtehessék a bejelentést a Brosnan cipőjébe lépő színész személyéről.

Mint azt korábban az [origo] is hírül adta, az Eon egyik szóvivője szerint az ír színésszel az volt a gond, hogy betöltötte ötvenedik életévét, s ezt nem találták összeegyeztethetőnek a sármos, fiatalos Bond karakterével.

"Az egyik célunk mindig az, hogy fiatalabb közönséget célozzunk meg" - közölte a szóvivő. "Olyan rajongókat szeretnénk, akik negyven év múlva is betérnek majd a moziba egy-egy Bond-filmért."

Az Empire Online filmes weboldal szerkesztői felkeresték az Eon Productions képviselőit, akik elmondták, a korábbi hírek meg nem erősítve kerültek ki tőlük, s valószínűnek tartják, hogy valaki úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy azt semmiféle belső forrás nem támasztotta alá.

"Jelenleg Pierce Brosnan a mi Bondunk" - nyilatkozta Catherine McCormack, az Eon sajtószóvivője. "Nem tettünk semmilyen korábbi nyilatkozatot, amely ezt cáfolná."