A filmekben a főhős tökéletes karakterét kihangsúlyozó kiegészítőket a végtelenségig lehetne sorolni a kellően eltalált napszemüvegtől a pecsétgyűrűig. Azonban egy-egy jól elhelyezett tetoválás valóságos védjegyévé válhat az adott filmhősnek.

Az egyik leghíresebb példa erre talán Robert Rodriguez vámpírfilm-paródiájának, az Alkonyattól pirkadatig-nak a főhősének, a George Clooney által alakított Seth Geckónak a bal karját beborító mintázat. A film elején a szökésben lévő bűnözőnek csupán a nyakán látszik egy apró tintacsík, ám amikor a mexikói sivatag forróságában Gecko megszabadul a zakójától, láthatóvá válik, hogy a teljes végtagját míves tetoválás fedi. Ez a momentum alighanem sok filmnézőben hagyott mély nyomokat.

Hasonlóan mély benyomást keltett s vélhetőleg komoly sokkot is kiváltott Edward Norton tetoválása, az Amerikai história X-ben. A bőrfejű Derek Vinyardot játszó Norton nem csak hogy leborotválta a fejét, s jó pár kilónyi színtiszta izmot is felszedett a film kedvéért, de még azt is vállalta, hogy különféle neonácik és bőrfejűek által használt ábrát és kifejezést vigyenek fel a bőrére. Ezek közül a legsokkolóbb kétségtelenül a mellkasára tetovált tenyérnyi horogkereszt volt, amely lemoshatatlan szégyenfoltként ott maradt a börtönből kikerülő, nézetein változtató fiú testén. S bár Derek hiába tért jó útra, a tetoválás örökre emlékezteti majd arra, hogy kétségbeesett, dühös és elvakult fiatalként milyen tettekre vetemedett.

Norton azonban nem csak az Amerikai história X-ben viselt tetoválást. A 33 éves színész John Dahl 1998-as Pókerarcok című filmjében a bajkeverő kártyást, a cseppet sem hízelgő Féreg névre hallgató Lester Murphyt keltette életre. Féreg a film első néhány percében jelenik meg a vásznon, amint elhagyja a börtön épületét, s büszkén mutatja az érte érkező barátjának, a Matt Damon által játszott Mike-nak a tetoválást, amelyet ötéves büntetése alatt csináltatott. A botcsinálta kártyamágus pedig mi mást varrathatott volna az alkarja bőrébe, mint egy pikk ászt. Így megvalósult Féreg egyik álma, mégpedig az, hogy "mindig van egy ász az ingujjában".

Edward Norton az Amerikai história X-ben

Az alkaron látható tetoválás Bruce Willisnek is megtetszett, s be is szerezte a maga ábráját a Bérgyilkos a szomszédom című film kedvéért. A történet szerint a kanadai kisvárosban rejtőzködő egykori Tulipán Jimmyt az alkarján látható virágot ábrázoló tetoválásról ismeri fel a jobb sorsra érdemes szomszédot alakító Matthew Perry. (A tulipános bérgyilkos pedig nemsokára visszatér, hiszen még az idén a mozikba kerül a 2000-ben leforgatott vígjáték második része.)

Forrás: Best Hollywood
Kill Bill - Buck, aki nem veti meg a testi élvezeteket

Quentin Tarantino kétrészes akciófilmjének, a Kill Bill-nek a tavaly bemutatott első felében egy újabb érdekes tetoválás volt látható, amely lebuktatta mit sem sejtő viselőjét. A Jackie Brown-ban korábban már szereplő Michael Bowen által alakított perverz ápoló, Buck ujjaira betűnként a Buck, illetve a Fuck szavakat tetoválta, s ez az, amelyről a kómából magához térő Uma Thurman rájön, ő volt az, aki négyévnyi öntudatlansága során egyszerűen bérbe adta a magatehetetlen nő testét az unatkozó kamionosoknak.