A kalandozó ősmagyarok, úgy látszik, beásták magukat a magyar mozikba. Herendi Gábor filmjére a negatív kritikák ellenére is sokan váltanak jegyet. Az Egyesült Államokban továbbra is Adam Sandler a király, s további vígjátékok állnak a lista élén.

A Magyar vándor-t már három hete játsszák a magyar mozik, ennek ellenére csupán 31%-os visszaesést tapasztaltak a nézettséget illetően, ami igen pozitív eredménynek számít. Az ősmagyarok kalandjairól szóló filmet így 18 nap után már több mint 133 ezren látták csak a fővárosban, országszerte pedig több mint 200 ezren. A múlt héten bemutatott négy új film a nyomába sem érhetett Herendi Gábor vígjátékának.

A felejtés bére című thrillerre 12 030 néző ült be, hogy megtekintse Ben Affleck és Uma Thurman párosát. Bár az akciódús film több embert vonzott, mint a DareDevil - A fenegyerek, amelyben Affleck vak szuperhőst alakított, meg sem közelíti a 2001-es Pearl Harbour-t, amelyre 43 486-an váltottak jegyet ugyanennyi idő alatt.

Gyengén teljesített a Farrely fivérek legújabb vígjátéka, a sziámi ikreket játszó Greg Kinnear és Matt Damon főszereplésével forgatott Túl közeli rokon, amelyre csupán 8584-en voltak kíváncsiak. Összehasonlításképpen a szintén Bobby és Peter Farrely által jegyzett Dumb és Dumber-t 41 560-an tekintették meg a bemutatása utáni első hétvégén. A Jim Carrey és Jeff Daniels főszereplésével leforgatott vígjátékot azóta is műsorukra tűzik a kereskedelmi és kábeltelevíziók, azonban valószínű, hogy a Túl közeli rokon nem lopja be magát ennyire a nézők szívébe.

A Gryllus Dorkát fétismodell szerepben bemutató MIX című filmre 4205-en voltak kíváncsiak. Ez a szám örvendetes, mivel magyar filmről van szó, azonban egy vetítésre átlagosan 24-en ültek be, s ez már korántsem annyira dicséretes. Az alacsony nézőszámot talán az okozza, hogy a MIX-et túl sok helyen kezdték el egyszerre vetíteni, ezért a tényleges adatokra még várni kell.

A dán filmhéten jól szereplő, Arany Camera-díjjal kitüntetett Rekonstrukció-t ezzel szemben csupán két kópiával tűzték műsorra, s így az 1467 néző elismerésre méltó eredménynek számít.