A Mel Gibson által rendezett, Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató film jócskán felülmúlta a becsült bevételeket, s a bemutató utáni ötödik napon még A király visszatért is lekörözte.

A James Caviezel és Monica Bellucci főszereplésével leforgatott megafilmet múlt hét szerdán tűzték műsorukra az amerikai filmszínházak. A mozilátogatók mindössze öt nap leforgása alatt 125,2 millió dollárt hagytak ott a pénztáraknál, s ez 1,2 millióval több, mint amennyit Peter Jackson 11 Oscar-díjjal jutalmazott A király visszatér című alkotása begyűjtött ugyanennyi idő alatt.

A kiváló eredményekhez szükség volt a katolikus egyház aktív közreműködésére, amely Amerika-szerte vetítéseket szervezett vallási közösségei számára. Összesen 3 millió dollárt fizettek ki premier előtti vetítésekre, ennek ellenére A passió bevételei még így is egészen kivételesnek mondhatóak. Így a film teljes bemutató utáni bevételei "csupán" 122,2 millióra rúgnak, ez azonban még így is jóval több, mint a lista harmadik helyén álló Baljós árnyak, amely 106 milliót szedett össze öt nap alatt 1999-es premierjét követően.

Az elemzők szerint A passió nem pihen majd meg a hetedik napon, s a második héten is fokozott lesz az érdeklődés Gibson filmje iránt. A szakértők kezdetben úgy gondolták, hogy a filmet vallásos meggyőződésükből kifolyólag megtekintő nézők az első héten elfogynak majd, azonban a filmet elkészítő Icon Productions munkatársai szerint már most sokan a második jegyüket váltják a filmre, s további katolikus közösségek szerveznek vetítéseket.

A film március 25-én kerül a magyar mozikba, a fővárosban 14, vidéken 12 kópia indul művészmozikban, hagyományos mozikban és multiplexekben egyaránt. Az [origo] filmklub március 24-én tűzi műsorára A passió-t.