A mozivásznakat behálózó szuperhős kalandjainak második epizódja még el sem készült, de már meg is kezdődtek a harmadik rész munkálatai.

A Marvel képregény-birodalom, amely a megfilmesítési jogokat birtokolja, már meg is egyezett a harmadik epizód leforgatásáról. A nem kevesebb, mint 200 millió dolláros költségvetéssel leforgatott második rész július 2-án kerül bemutatásra.

"A Pókember 3 munkálatai megkezdődtek - erősítette meg a Variety értesülését Avi Arad, a Marvel Studios ügyvezető igazgatója. - A bemutató tervezett időpontja 2007 lesz."

Arad szerint a harmadik film, annak ellenére, hogy forgatókönyve egyelőre még nem készült el, akár már 2006-ban a mozikba kerülhet, azonban sietett hozzátenni: "Ez egy hatalmas költségvetésű, óriási vállalkozás, ezért az a biztos, ha nem ígérjük 2007-nél előbbre."

A hírek szerint a 2002-ben leforgatott első epizód rendezője, Sam Raimi elkötelezte magát a folytatás mellett, s a főszerepet játszó Tobey Maguire ügynökei is megmozgatnak minden követ annak érdekében, hogy a 29 éves színészt leszerződtessék a harmadik részre is. A Pókember forgatókönyvét az a David Koepp írta, aki a Mission Impossible és a Jurassic Park filmeken is dolgozott. A második epizód történetét többek között a Pulitzer-díjas Michael Chabon írta. Egyelőre nincs információ arról, hogy ki fogja a még nem létező harmadik forgatókönyvet elkészíteni.

A mutáns pók marásának köszönhetően emberfeletti erőre szert tevő fiatal újságíró története rekordokat döntött 2002-es bemutatását követően. A film csak az első hétvégéjén 115 millió dollárt hozott a Marvel konyhájára, amely csakhamar 800 millióra duzzadt, a nemzetközi bemutatóknak köszönhetően. A felfokozott érdeklődés többek között annak is köszönhető volt, hogy a film végét a 2001. szeptember 11-i terrortámadás miatt újra kellett forgatni, ugyanis az eredeti forgatókönyv szerint a szuperhős a World Trade Center ikertornyai közé kifeszített gigantikus pókháló segítségével ejtette volna foglyul a menekülő gonoszok helikopterét.

Forrás: Intercom

Egyelőre nem tudni, hogy Maguire lesz-e a harmadik epizód főszereplője, ugyanis már a második rész előkészületei során is felmerült, hogy nem vállalja a szerepet. Helyét a tervek szerint Jake Gyllenhaal vette volna át, azonban a Wonder Boys-ból is ismert Maguire végül rábólintott a stúdió ajánlatára.

A harmadik epizód elkészítését szerzői jogi gondok is nehezíthetik. A licencdíjak kapcsán már az első film óta feszült a helyzet a filmet gyártó Sony Pictures és a Marvel között. A képregénybirodalom 1962-es első megjelenése óta birtokolja a Pókember összes szerzői és felhasználási jogát.