A Forbes amerikai pénzügyi magazin szakértői szerint A passió rendezőjének vagyonát több mint 300 millió dollárral gyarapíthatják a film bevételei.

A múlt hét szerdán bemutatott alkotás öt nap alatt 125,2 millió dolláros hasznot hozott.  A film 25 milló dolláros költségét Mel Gibson teljes egészében saját zsebből fizette ki, s így a bevételek - a forgalmazó cég, s a mozik százalékát leszámítva - az ő bankszámlájára vándorolnak majd.

A Forbes szakértői szerint a Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató film akár 650 millió dollár bevételt is generálhat világszerte. A színész-rendező a mozibevételeken felül a különféle szuvenírek - például a nyakba akasztható szög alakú nyakék - profitjából is részesül. A keresztény hívők "vásárlóértékét" 4,2 milliárdra becsülik a szakemberek.

A becslések szerint A passió akár 8 millió példányban is elkelhet DVD-n és videón, ami további 75 millió dolláros bevételt jelent.

A film már a bemutatója előtt is hatalmas vihart kavart, ami részben magyarázat lehet a felfokozott érdeklődésre. A James Caviezel és Monica Bellucci főszereplésével leforgatott alkotás minden idők harmadik legjobb premierjét produkálta az Egyesült Államokban, maga mögé utasítva olyan kasszasikereket, mint A király visszatér vagy a Némó nyomában.

Az [origo] filmklub március 24-én tűzi műsorára A passió-t.