A többek között a Léon, a profiban és Az ötödik elemben is szereplő színészzseni is csatlakozott a fekete ruhás szuperhős legújabb kalandjairól szóló film sztároktól hemzsegő csapatához.

A Batman Begins címre keresztelt ötödik epizódot a Mementó-t is jegyző Christopher Nolan rendezi majd. A kettős életet élő milliárdos Bruce Wayne szerepében az Amerikai pszichó-ból ismert Christian Bale alakít majd.

Forrás: Mokép
Léon, a profi - Gary és egy hatalmas stukker


Mint az korábban az [origo] filmklubon is olvashatták, a Batman titkát egyedül ismerő hűséges inas, Alfred szerepében Sir Michael Caine-t láthatják majd a mozirajongók. Bruce Wayne gyermekkori barátját Rachelt Hollywood egyik legújabb üdvöskéje, a 26 esztendős Katie Holmes kelti majd életre. Wayne mentorát, Henri Ducard-t Liam Neeson testesíti majd meg, míg Morgan Freeman a milliárdos egyik cégének egy korábbi alkalmazottját, Lucius Foxot alakítja a filmben.

Természetesen Batman nem maradhat ellenfél nélkül sem, ez a feladat Az utolsó szamuráj-ban parádés alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölt Ken Watanabéra hárul, aki a Ra's Al Ghul nevű nemzetközi terrorista képében fenyegeti majd a világot. Oldman James Gordon hadnagyot, a gothami rendőrség egyik nyomozóját játssza majd, aki talán segítségére lehet mindenki kedvenc denevérének.

A sötét lovag gyökereit s szuperhőssé válásának történetét felfedező Batman Begins a jövő év nyarán kerül majd a mozikba világszerte. A kellően borongós hangulatra pedig a Sötét város és a Penge-filmek forgatókönyvét is író David Goyer neve a garancia.