Az idei Oscar-gálán életműdíjjal kitüntetett Blake Edwards kétbalkezes Clouseau felügyelője egy újabb folytatás formájában tér vissza a vászonra. A francia detektív ballonkabátját a néhai Peter Sellers után most Steve Martin ölti magára.

A 2005-ben a mozikba kerülő komédia forgatókönyvét Edwards mellett az Intim részek-et is író Len Blum és a címszereplő Martin írja majd. A rendezői széket az Ashton Kutcher - Brittany Murphy párost felvonultató Szakítópróbá-t is jegyző Shawn Levy foglalja majd el. A produceri teendőket a vígjátékok terén jártas Ivan Reitman - Tom Pollock duó látja majd el, akik már többek között a Cool túra című filmen is dolgoztak már együtt.

A kétbalkezes Clouseau sofőrjét a Léon, a profi-ban emlékezetes alakítást nyújtó Jean Reno játssza majd. A Reno által életre keltett Ponton azonban valójában egy titkosügynök, akinek szemmel kell tartania a francia nyomozót.

A történet szerint egy ékszerrablási ügy felgöngyölítésével bízzák meg a meglehetősen ügyetlen rendőrt. Az eltűnt Rózsaszín párduc névre keresztelt gyémántgyűrű tulajdonosát holtan találják, s a Destiny's Child egykori énekesnője, Beyoncé Knowles által alakított Xania - az áldozat barátnője, mellesleg szintén popénekes - az első számú gyanúsított.

A 22 esztendős énekesnőnek ez lesz harmadik filmszerepe az Austin Powers 3: Aranyszerszám és a The Fighting Temptations című vígjátékok után. Beyoncé az előbbiben Mike Myers az utóbbiban az Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. partnernőjét alakította.