Testőrök egész hada védi James Caviezelt, aki Mel Gibson A passió című kasszasikerében Jézus Krisztust alakította. A nagy vihart kavaró alkotásról megoszlanak a vélemények, s egyesek antiszemitizmussal vádolják miatta Gibsont. Ennek ellenére A passió rekordot rekord után dönt meg, s óriási bevételt hozott röviddel premierje után.

A hollywodi stúdiófőnökök azonban attól tartanak, hogy a főszereplő Caviezelt - akit Az őrület határán-ból ismerhet a hazai közönség - vallási fanatikusok támadhatják meg, miután A passió-ban a kínhalálra ítélt Jézust játszotta. A filmet többen azzal támadták, hogy túlzottan erőszakos, s, hogy rossz színben tünteti fel a zsidóságot.

A feldühödött tömeg korábban "antiszemita!" felkiáltással megrohanta a filmet saját zsebéből finanszírozó és rendező Mel Gibsont New York egyik utcáján, s egy bárányvérrel teli vödröt borítottak az Oscar-díjas színészre.

"Mindenhol akadnak őrültek" - nyilatkozta a filmet gyártó stúdió egyik munkatársa a Daily Star nevű brit bulvárlapnak. "Mindent megtettünk, hogy megvédjük Melt és Jimet egy esetleges támadástól."

"Persze, hogy tartok attól, hogy valaki a fejébe veszi, hogy elkövet ellenem valamit" - nyilatkozta a mélyen vallásos Caviezel. "De ettől még ugyanúgy élem az életemet tovább. Én színész vagyok, és csupán népszerűsíteni szeretnék egy olyan filmet, amelyben valóban hiszek."

Az [origo] filmklub március 24-én tűzi műsorára A passió-t.