A Szerelmes Shakespeare sztárja egy meglehetősen különös alkotással jelentkezik majd. Az 1930-as évek New Yorkjában játszódó történetben ugyanis a légcsavaros repülőgépek harcolnak robotok ellen. A film érdekessége, hogy rendezője a teljes ismeretlenségből robbant be Hollywoodba.

A 29 éves Kerry Cornanról egyelőre nem tudni sokat, csupán annyit, hogy a kaliforniai egyetem CalArts szakán diplomázott, s, hogy  a film történetéül szolgáló forgatókönyvért is ő volt a felelős. A filmezés iránt érdeklődő fiatalember egy olyan számítógépes programot írt, amely lehetővé tette számára, hogy a teljes filmet kék háttér előtt forgassa le, s utána adja hozzá a szintén általa készített háttereket. Cornan bemutatkozása meggyőzte a produceri teendőket ellátó Aurelio De Laurentiist, hogy 60 millió dollárral támogassa meg a produkciót. A Sky Captain and the World of Tomorrow címre keresztelt film látványos hátterein a fiatal művész évekig dolgozott, s így csupán a hús-vér szereplők részvételét igénylő jeleneteket kellett leforgatni, s már el is készült a kultuszgyanús alkotás, amelynek bemutatóját 2004. június 25-ére tervezik.

A történet szerint a Gwyneth Paltrow által alakított Polly Perkins New York-i riporternek ki kell derítenie, mi történhetett néhány igen ismert tudóssal, akiket a közelmúltban eltűntnek nyilvánítottak. Hamarosan elkezd összeállni a kép, amikor különös repülő járművek és harci robotok jelennek meg a város felett. Polly egykori szerelmét a Sky Captain névre is hallgató Joseph Sullivan századost (Jude Law) bízzák meg, hogy vadászpilótáival vegye fel a harcot az ellenséggel. Polly és Sky Captain útja Nepálba vezet, ahol rájönnek, hogy az őrült dr. Totenkopf  át akarja venni az uralmat a világ felett.

Sky Captain and the World of Tomorrow - Jude Law és Gwyneth Paltrow

A filmben feltűnik a vakmerő pilótát, Franky Cook századost alakító Angelina Jolie, a Vörös sarok-ban szereplő Bai Ling, illetve Giovanni Ribisi is, akit Angelina Jolie oldalán már láthattak a mozirajongók a Tolvajtempó-ban.

A filmet jegyző Paramount vezetői a hírek szerint elégedettek Cornan filmjével, olyannyira, hogy az elsőfilmes rendező már meg is kapta a beleegyezést a Sky Captain and the World of Tomorrow második részének elkészítéséhez, sőt az értesülések szerint trilógiává bővülhet majd a jelenleg még bemutatásra váró retró-sci-fi alkotás.