Kidman és J.Lo közös filmben

Nicole Kidman és Jennifer Lopez közös drámai szerepre vállalkozott egy a harmincas évek női zenekarairól szóló drámában.

Az American Darlings címre keresztelt alkotást produceri teendőit Nicole Kidman látja majd el, aki hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy a stáb összeálljon. A történet egy fehér nőkből álló swingegyüttes történetét meséli el, akik a fekete és spanyol zenészekkel összefogva állnak ki jogaikért egy olyan korban, amikor a nőket kizárták a férfiak által uralt klubok színpadáról. Ez a fajta nemi megkülönböztetés később megszűnt, amikor Roosevelt hadat üzent Japánnak, s a hölgyek rövidesen már a legfelkapottabb szórakozóhelyeken játszottak.

A film ötletét eredetileg a szintén producerként közreműködő Susan Batson vetette fel. Batson, aki eredetileg színészek - többek között Nicole Kidman - számára tart továbbképzéseket, korábban a The Rivals című drámát is színpadra állította Sarah Bernhardttal és Eleonara Duse-zal.

Kidman, aki nagy rajongója a Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger főszereplésével leforgatott Chicago című musicalnek, hasonló potenciált látott az American Darlings-ban, s ezért vágott bele a szervezői munkába.

A stáb tagjai jelenleg azon dolgoznak, hogy minél előbb találjanak egy jó forgatókönyvírót a projektre. Az értesülések szerint mindkét színésznő saját hangján fog majd énekelni a filmben, amelyről egyelőre még nem tudni, mikor tűzik majd műsorukra a mozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK