Az Életeken át című sötét thrillerben az Oscar-díjas színésznő egy ravasz sorozatgyilkos nyomába ered. A legújabb marketingtrendnek megfelelően nem csak a legizgalmasabb jelenetekből összevágott előzetest, hanem a film első kilenc percét is végignézhetjük a neten.

A Pszichozsaru című tévésorozatra emlékeztető történetben, Angelina Jolie egy FBI-ügynököt játszik, aki ösztönös megérzéseinek segítségével jó pár megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét juttatta már rács mögé. Amikor a montreali rendőrség képtelen egy sorozatgyilkos nyomára akadni, a kollégák vonakodva kérik a hölgy közreműködését. A fondorlatos tettes specialitása, hogy "életeket rabol": mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

A Tomb Raider sztárja mellett Ethan Hawke, a Hűtlen-ből ismert Olivier Martinez, illetve a mostanában a 24 című tévésorozatban domborító Kiefer Sutherland alakítják a főbb szerepeket.

A 28 éves színésznő rajongói feltehetően már tavaly november óta feszülten várják a film premierjét, amikor is az Ain't it Cool News nevű filmes honlap újságírója  - miután egy elővetítésen megnézte az alkotást - arról számolt be, hogy egy emlékezetes forró szexjelenetben Jolie kisasszony anyaszült meztelenül gabalyodik össze a talpig felöltözött Ethan Hawke-kal.

A kilenc perc nyolc másodperc hosszúságú filmrészlet kizárólag a következő hat napban tekinthető meg a http://takinglives.warnerbros.com/ weboldalon, ugyanis az Életeken át március 19-i amerikai bemutatójával egy időben a videofájlt eltávolítják a honlapról.

"A kezdő jelentsor kellőképpen megalapozza a későbbi izgalmakat" - nyilatkozta Mark Canton, a film egyik producere. "A mozirajongók az interneten megszakítás nélkül nézhetik végig a képsorokat, így lehetőségük nyílik jobban ráérezni a film hangulatára."

Forrás: Intercom
Életeken át - Ethan Hawke és Angelina Jolie

Az utóbbi néhány hónapban többször is előfordult, hogy hasonló módszerrel népszerűsítettek premierfilmeket a világhálón. Danny Boyle 28 nappal később című zombihorrorjának első hat perce még mindig látható az Apple honlapján, mint ahogy az [origo] filmklubban is játszott Amerikában című családi dráma ízelítője is.