A Kegyetlen bánásmód alkotóinak legújabb komédiáját, a The Ladykillerst a cannes-i filmfesztiválon mutatják be a nézőknek és a szakmának.

A Tom Hanks főszereplésével leforgatott vígjáték valójában egy 1955-ös  alkotás remake-je. A történet szerint a Hanks által alakított jóvágású szélhámos, Goldthwait Higginson Dorr egy jóravaló asszony kiadó szobájában terveli ki az évszázad rablását, amely elé a nagyhangú asszonyság lépten-nyomon akadályokat gördít.

A film alapjául szolgáló eredeti műben a főszerepet az Obi-Wan Kenobiként ismertté vált Sir Alec Guiness játszotta, Peter Sellers aktív közreműködésével. A Coen fivérek alkotásában Hanks partnerei Marlon Wayans és a Nekem 8-ban Martin Lawrence hirtelenharagú édesanyját alakító Irma P. Hall lesznek.

Az értesülések szerint a The Ladykillers-t május 18-án vetítik le Cannes-ban. Hanksnek ez lesz az első filmje, amelyet a francia filmfővárosban műsorra tűznek. A Coen testvérek azonban immár hatodik alkalommal lesznek jelen alkotóként a fesztiválon, amelyet Pedro Almodóvar Rossz nevelés című műve nyit majd meg május 12-én.

A Coen fivérek vígjátéka az alkotópáros első olyan filmje, amelynek stáblistájában Ethan Coen társrendezőként szerepel - általában Joel végzi a rendezői teendőket, míg Ethan producerként működik közre. A testvérpár 1991-ben elnyerte a fesztivál Arany Pálma-díját Hollywoodi lidércnyomás című alkotásukért, amelyet a legjobb rendezés díjával is kitüntettek. Ez utóbbi elismerést 1996-ban is megkapták a Fargó-ért, 2001-ben pedig Az ember, aki ott sem volt-ért.

A The Ladykillers-t egy nappal a cannes-i bemutató után, május 19-én kezdik vetíteni Franciaországban. Az Egyesült Államokban azonban már március 26-ától láthatják a mozirajongók.