A színészi teljesítményén túl leginkább Jennifer Lopez vőlegényeként elhíresült Ben Affleck úgy határozott, soha többé nem akar akciófilmben szerepelni. Ezentúl csak megindító drámákban és romantikus vígjátékokban fitogtatná színészi kvalitásait.

Ben Affleck úgy döntött, végleg felhagy az akciófilmekkel. "Nem akarok akciófilmben játszani. Soha többé" - nyilatkozta a színész, aki az itthon nemrégiben bemutatott A felejtés bére című akciófilmben Uma Thurman partnereként szerepelt.

Nehéz lenne eldönteni , hogy a soron következő filmje késztette-e Afflecket  erre a vallomásra, vagy szerencsés egybeesésről van szó csupán, mindenesetre a 32 éves színész hamarosan egy romantikus komédiában lesz látható - adta hírül az Ananova.com.

Az ő főszereplésével készülő Survivig Christmas (Túlélni a karácsonyt) című filmet az év végén mutatják be az Egyesült Államokban. "Az a típusú vígjáték, amelyben mondjuk Mike Myerst, Adam Sandlert, Will Ferrellt vagy Eddie Murphyt tudná leginkább elképzelni a közönség. Ehelyett én teszek egy próbát ebben a műfajban" - mondta Affleck, aki azt is hozzátette, boldog és kiegyensúlyozott, ugyanakkor sokkal óvatosabb, amióta szakított Jennifer Lopezzel. "Tartok attól, hogy bárkivel is szerelmi kalandba bocsátkozzak, mert soha többé nem akarok a bulvármagazinok címlapjára kerülni."