A Tomb Raider sztárja a számítógépes játékból készült második film után eldöntötte, nem ölti magára többé Lara Croft feszülős szerkóját.

Bár a Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője producerei szeretnének trilógiát faragni a dús keblű kalandornő történetéből, az őt megszemélyesítő Angelina Jolie azonban úgy nyilatkozott, neki elég volt két epizód is.
 
"Egyszerűen nem érzem úgy, hogy még egy Tomb Raider-filmet kellene csinálnom" - nyilatkozta az Oscar-díjas színésznő a World Entertainment News Networknek. "Nagyon elégedett vagyok a második résszel, ezt még mindenképpen be akartam fejezni."

Annak ellenére, hogy Angelina a fenti szavakkal dicsérte az utolsó epizódot, a színésznő korábban nyomatékosította, hogy csak akkor vállalja el Az élet bölcsője főszerepét, ha jobb forgatókönyvet írnak hozzá, mint az első részhez, amelyet elmarasztaló kritikákkal illettek világszerte. A második Lara Croft-film azonban még az első bevételeit is alulmúlta, így szinte biztos, hogy Billy Bob Thornton exneje nem vállalja az újabb felkérést.

Valószínűtlennek tűnik, hogy egy esetleges harmadik részbe Jolie nélkül vágjanak bele, így a számítógépen született szépség rajongóinak alighanem el kell búcsúzniuk kedvencük filmes kalandjaitól.

A színésznő a Tomb Raider-hez hasonlóan leszereplő Határok nélkül után igyekszik visszatérni Hollywood első vonalába. A hétvégén mutatják majd be Életeken át című thrillerben Ethan Hawke és Kiefer Sutherland partnereként, s nemsokára láthatjuk majd őt a Sky Captain and the World of Tomorrow című retró sci-fiben Jude Law és Gwyneth Paltrow oldalán.