Robert Rodriguez kilépett a rendezők szakszervezetéből, hogy társrendezőként működhessen közre új filmje a Sin City munkálataiban.

A dráma Frank Miller háromrészes képregényére épül, aki az egyik rendezői székben is helyet foglal majd. Annak érdekében, hogy Rodriguez részt vállalhasson a különféle teendőkből, be kellett nyújtania lemondását a filmes szervezetnél, annak szigorú szabályai ugyanis kimondják, hogy tagjai csak olyan projektekbe vághatnak bele, ahol egyedül állnak a kamera mögött. A texasi rendező azért döntött így, mert úgy érezte, készülő filmje annyira kevéssé igazodik a formai megkötésekhez, hogy könnyebb dolga lesz, ha nem kell tartania magát semmiféle szabályzathoz amikor hétfőn megkezdődik a forgatás saját tulajdonában álló texasi stúdiójában. Rodriguez nem most szakítja meg először a kapcsolatot a Directors' Guild of America nevű szervezettel, 1995-ben már egyszer lemondott tagságáról, hogy részt vehessen a Négy szoba című, négy rövidfilmből álló alkotás egyik epizódjának rendezésében.

A hírek szerint az Desperado-val ismertté vált rendező Quentin Tarantinót is bevonja majd a Sin City készítésébe, aki vendégrendezői feladatokat lát majd el a forgatás során. A szereposztással kapcsolatban annyi szivárgott ki, hogy Rodriguez tárgyalásokat folytat Leonardo DiCaprióval, Bruce Willisszel, Elijah Wooddal, Mickey Rourke-kal, Brittany Murphyvel, Johnny Depp-pel, Michael Douglasszal, Steve Buscemivel, Christopher Walkennel Kate Bosworth-tel és Jaime Kinggel. Szóba került Benicio del Toro és Maria Bello részvétele is a filmben, ám a rendező velük még nem ült asztalhoz a részletek ügyében.
 
"Nem akartam Franket pusztán íróként kezelni, hiszen ő az egyetlen, aki "járt" már Sin City-ben" - nyilatkozta a rendező. "Ahogyan megjelenítem a könyvét, szükségem van a jelenlétére, furcsán érezném magam, ha a rendezői döntéseket egyedül hoznám meg. Könnyebb volt számomra kilépni a DGA-ból a forgatás előtt, különben olyan kompromisszumokra kényszerültem volna, amelyeket nem akartam meghozni."