Az ügyeletes 007-es ügynök Pierce Brosnannek fogalma sincs arról, vajon elkészülhet-e az évtizedek óta népszerű Bond-filmek következő epizódja. A korábbi híreszteléseket kommentálva Pierce Brosnan elmondta: nem tud arról, hogy mást keresnének a megfeneklett produkció főszerepére.

A produkció ugyanis elakadt, a munkálatok abbamaradtak. Az ausztrál származású színész szerint mindezért a producerek a felelősek, akik egész egyszerűen megijedtek és halvány elképzelésük sincs arról, hogyan folytassák, amit elkezdtek.

"A producerek patthelyzetben vannak, fogalmuk sincs, mihez kezdjenek. Az egész produkció megbénult. Én a magam részéről üzleti vállalkozásként fogom fel az ügyet, ahogy mindig is, és próbálok a saját dolgaimra koncentrálni. Temészetesen szeretném elkészíteni az ötödik Bond-filmemet és aztán lelépni a színről, de azt se bánom, ha az előző lesz az utolsó."

A címszereplő szerint nem csak a tanácstalanság, de a forgatókönyv egyszerűsége is hátráltatja a filmet. "Komolyan frusztrál ez a dolog. Az egész arról szól, hogy látványban felülmúlják elődeiket és anyagilag jól járjanak. Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ettől még kellenének jól kidolgozott karakterek, izgalmas cselekmény, egy kis borzongás, egy pár robbanás és persze szép nők" - mondta Brosnan, aki a Halj meg máskor! című utolsó Bond-filmet is kritizálta.

"Már az előző film esetében is a biztonsági sávban mozogtak. Nem vittek semmi újat a történetbe. Túlságosan be vannak rezelve" - magyarázta a színész, majd a korábbi híresztelésekre (és azok cáfolatára) reagálva hozzátette: nincs tudomása arról, hogy a készítők másnak adnák a címszerepet.