Quentin Tarantino negyedik filmjének második epizódjában a hangsúly a durva, véres harcjelenetekről a párbeszédekre helyeződik át.

"A második rész sokban különbözik az elsőtől" - hangsúlyozta a Billt alakító David Carradine. "A tartalom és még a stílus is teljesen más. Nem annyira akcióorientált, mint az első rész volt, ennek ellenére sok látványos harci jelenetet láthatnak majd a nézők. Emellett azonban a szereplők sokat beszélnek majd - mint ahogyan azt már Quentintől megszokhatták a rajongói."

A Ponyvaregény rendezőjének két részre vágott megafilmje az Uma Thurman által alakított Menyasszony történetét meséli el, aki négyévnyi kómából magához térve elindul, hogy bosszút álljon egykori munkatársain, akik vérfürdővé változtatták az esküvőjét. A mészárlást a Menyasszony egykori szerelme, Bill rendelte el.

"A második film magját az Uma és énköztem lezajló események adják - fantasztikus események ezek, amelyek a vásznon is nagyon jól mutatnak" - teszi hozzá a Kung Fu című tévésorozat sztárja. "Csak most láttam a kész filmet, és minden várakozásomat felülmúlta. A második rész szerintem sokkal jobb lett, mint az első."

A 68 éves színész az 1972-ben forgatott Kung Fu-val lett ismert, amelyben Caine szerepét alakította. A tévésorozatot nemsokára DVD-n is megvásárolhatják a rajongók. Carradine emellett kiadja saját harcművészeti oktató DVD-jét is.

A Billt alakító színész kollegáival Kill Bill-beli kollégáival együtt most indul egy Amerikát behálózó promóciós turnéra, melynek során az április 16-án bemutatásra kerülő második epizódot népszerűsítik majd. A filmet az [origo] filmklub április 28-án tűzi műsorára.