Egy brazil lelkipásztor szívrohamot kapott, miközben Mel Gibson A passió című filmjét nézte a moziban gyülekezetével együtt.

Jose Geraldo Soares 43 éves presbiteriánus lelkész egy egész mozitermet bérelt ki, hogy templomi gyülekezetének tagjaival végignézze a Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató filmet. Az előadás felénél a felesége észrevette, hogy az egyházfi szemei csukva vannak, s nem válaszolt egy hozzá intézett kérdésre.

Ekkor már késő volt. Egy orvos, aki a közönség tagjaként volt jelen a vetítésen, megállapította, hogy Soares szívroham következtében elhunyt. A házaspár két gyermeke is jelen volt a Belo Horizonte városában lévő moziban.

Az atya barátai tagadták, hogy a Krisztus megkorbácsolását és keresztre feszítését ábrázoló jelenetek lettek volna ilyen hatással a lelkészre.

"Nyugodtan nézte a filmet a felesége melletti széken" - nyilatkozta Amauri Costa, a család egyik barátja.

A filmet Brazília-szerte támadták annak erőszakossága és állítólagos antiszemita elemei miatt, azonban a brazil katolikus egyházi vezetők dicsérték a filmet, amely szerintük hitelesen ábrázolja Jézus életének végét.

Soares atya a második ember, akit A passió nézése közben ért a halál. Egy 50 éves amerikai asszony, Peggy Law Scott a keresztre feszítési jelenetnél elveszítette az eszméletét, s később a kórházban szívroham következtében elhunyt.