A sikeres sci-fi sorozat, az X-akták főszereplői minden valószínűséggel hamarosan újra a földönkívüliek nyomába erednek egy újabb egész estés mozifilmben.

Bár korábban úgy tűnt, nem sok remény van rá, hogy David Duchovny valaha újra magára ölti Mulder ügynök ballonkabátját, az X-akták rajongói számára most újra felcsillant a remény. A 44 éves színészt legújabb filmje, a Connie and Carla című vígjáték promóciója során kérdezték, mi a helyzet a misztikus thrillersorozat alapján készülő újabb egész estés filmmel, amelyről már régóta keringenek a pletykák. Duchovny meglepően pozitív választ adott.

"Már folynak az előkészületek" - nyilatkozta a Moviehole nevű filmes honlapnak a színész. "Chris Carternak volt egy nagyon jó ötlete, amiből kiváló filmet lehet készíteni. Úgy saccolom, jövő év elején megkezdődhetnek a forgatások."

A kérdésre, hogy vajon a szkeptikus FBI-ügynök személyisége változik-e az új filmben, Duchovny egyértelmű választ adott:

"Remélem nem túlságosan. Nagyon küzdöttem ez ellen, amikor a sorozat utolsó évadját forgattuk. Az új filmben lesz egy új szereplő is, s elárulhatom, hogy egy igen ismert színész vagy színésznő fogja alakítani. Ez a mozi egy természetfeletti thriller lesz, amely várhatóan az X-akták törzsközönségét és az új érdeklődőket egyaránt eléri majd. Nagyon izgatott vagyok, és várom, hogy induljanak a kamerák."