A félénk dán dogról szóló gyerekfilm második része a várakozásokat felülmúlóan nyitott a tengerentúlon. Hazánkba pedig megérkezett Mel Gibson A passió című alkotása, amely iránt itthon sem voltak közönyösek a mozilátogatók.

Itthon Mel Gibson A passió-ja állt az érdeklődés középpontjában az elmúlt hétvégén. A Krisztus életének utolsó 12 óráját bemutató film jelenleg Amerikában minden idők 13. legsikeresebb alkotása, s várhatóan az 5-7. helyen fog megállapodni, ha az érdeklődés hullámai alábbhagynak. A botrányos Jézus-film számos rekorddal büszkélkedhet mint a legnagyobb bevételt hozó független mű és a legsikeresebb feliratos film, amit valaha a tengerentúlon forgalmaztak. Nem véletlen tehát, hogy hazánkban is több tízezren zarándokoltak el a moziba, hogy megtekintsék az erőszakos jelenetekkel telített passió-filmet. Az érdeklődésre jellemző, hogy Gibson filmjét annak ellenére látta 47 738 néző, hogy a forgalmazó cég egyetlen fizetett hirdetést sem tett közzé a tévék és rádiók műsoraiban. Ezzel az eredménnyel A passió az év második s az elmúlt tizenkét hónap ötödik legnagyobb nyitóbevételét produkálta (A király visszatér, a két Mátrix-folytatás és a T3 után). A film vidéken is tarolt, az országos nézőszám vasárnapra már megközelítette a 100 ezret. A passió-t forgalmazó Budapest film minimum 300 ezer nézőre számít, de nem tartják elérhetetlennek a félmilliós álomhatárt sem.

Sikeresnek mondható a Jack Nicholson, az Oscar-díjra jelölt Diane Keaton és Keanu Reeves triót felvonultató Minden végzet nehéz című komédia is, amely 17 ezer nézőt vonzott a mozikba. Bár ez az eredmény jobb, mint Nicholson legutóbbi filmjének, a Schmidt történeté-nek 3321 nézője, jóval elmarad a hat évvel ezelőtti Lesz ez még így se sikerétől, amelyre valamivel több mint 28 ezren voltak kíváncsiak már az első hétvégén.

Meglepő módon nagyot bukott itthon az Amerikában tavaly kirobbanó sikert arató Rocksuli című komédia is. A Jack Black főszereplésével leforgatott zenés vígjáték már jóval túl van a 100 millió dolláros bevételi határon, ennek ellenére nálunk csupán 5332-en váltottak rá jegyet, s ez alighanem azt jelenti, hogy Hollywood első számú komikusának filmje hamarosan lekerül a magyar mozik műsoráról.
 
A művészfilmek számára fekete hétvége volt a mostani, Pavel Lungin A kiskirály című filmje csupán 422 nézőt vonzott, ez pedig hét fővel kevesebb, mint a múlt héten megbukó, Arany Oroszlán-díjjal kitüntetett A visszatérés közönsége. Az év elején Alexander Sokurov Orosz bárka című alkotása is vereséget szenvedett a magyar nézők kegyeiért vívott harcban, s csupán alig több mint 500-an váltottak rá jegyet.