A westernhősből rendezősztárrá avanzsált 74 esztendős művész kettős kihívás elé néz új filmjében. Az Oscar-díjra jelölt Eastwood a főszerepet és a rendezői feladatokat is magára vállalta a Million Dollar Babyben.

A további főszerepeket Hilary Swank és Morgan Freeman alakítják majd, s a forgatás előre láthatóan júniusban kezdődhet meg.

A forgatókönyvet F. X. O'Toole novellái alapján Paul Haggis írja majd, aki számos tévésorozatban, többek között az L. A. Law tévésorozatban működött közre korábban. A történet szerint Eastwood egy kiöregedett bokszolót alakít, aki egykori versenytársával, Freemannel együtt egy edzőtermet vezet Los Angelesben. A Swank által alakított fiatal nő pedig az ő segítségüket kéri, hogy elsajátíthassa a küzdősportot.

Eastwood a produceri teendőket is ellátja majd Malpaso nevű cége révén. A rendező-színész és Morgan Freeman tizenkét évvel a Nincs bocsánat után ismét együtt szerepelnek majd a vásznon. Eastwood legutóbbi rendezése, a Sean Penn főszereplésével leforgatott Titokzatos folyó összesen hat Oscar-jelölést kapott, s két díjat el is nyert a legjobb férfi főszereplő (Sean Penn) és a legjobb férfi mellékszereplő (Tim Robbins) kategóriában.