Pierce Brosnan szívesen feltűnne még egyszer 007-es ügynök szerepében, de a színész szerint egyáltalán nem biztos, hogy újra őt kérik fel. Az 50 éves színész már megkeresték a következő epizóddal kapcsolatban, de olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a Bond-sorozat producerei fiatalítanának.

"Tavaly újra felkértek a szerepre és én igent mondtam" - nyilatkozta Brosman egy mexikói sajtótájékoztatón, de rögtön hozzátette, hogy a producerek "nem nagyon tudják, hogyan menjenek tovább a sorozattal".

Brosnan éppen a The Matador című filmet forgatja Mexikóban. Amikor megkérdezték tőle kinek kéne legközelebb eljátszani James Bond figuráját, egyszavas választ adott: "nekem". Lehetséges utódként felmerült Ewan McGregor és az ausztrál származású Hugh Jackman neve is, aki az idei nyár egyik megaprodukciójában a legendás vámpírvadász Van Helsinget fogja játszani.

A titkosügynököt az 1995-ös Aranyszem óta megformáló Brosnant, sokan dicsérték, amiért képes volt új lendületet vinni a sorozatba. A legutóbbi Halj meg máskor! a Bond-filmek 42 éves történetének legsikeresebb darabja lett.

Brosnan négy filmje, az Aranyszem, A holnap markában, A világ nem elég, és a Halj meg máskor! összesen több mint másfél milliárd dolláros bevételt generált. A következő epizódot a tervek szerint 2005-ben kezdik el forgatni. Az ír származású színész legközelebb Julianne Moore partnereként tűnik fel a vásznon, a Laws of Attraction című romantikus vígjátékban.

filmhu