Mel Gibson filmje, A passió az ünnepnek köszönhetően újra a bevételi listák élére ugrott, ismét lesöpörve a versenytársakat a mozivászonról.

A Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató film valamivel több mint 17 millió dollárnyi bevételt produkált a húsvéti hétvége során, amikor hívők tízezrei váltottak jegyet, hogy megtekintsék a James Caviezel főszereplésével forgatott alkotást.

A hatalmas vihart kavaró film 25 millió dolláros költségvetését Gibson saját zsebéből finanszírozta, s A passió már a premierje napján csaknem a teljes összeget visszajuttatta a színész-rendező bankszámlájára. Az antiszemitizmussal vádolt és túlzottan erőszakos jelenetei miatt kritizált film eddig összesen 354,9 millió dolláros bevételt generált az Egyesült Államokban, s ezzel jelenleg  minden idők nyolcadik legsikeresebb mozifilmje.

Bob Berney, a filmet forgalmazó Newmarket vezetője szerint A passió könnyedén elérheti a 400 millió dolláros amerikai bevételi határt is, amellyel megelőzné Peter Jackson 11 Oscar-díjjal jutalmazott megafilmjét A király visszatér-t is.

A passió mellett a konkurenseknek kevés babér termett a húsvéti filmpiacon, s a Disney több mint 100 millió dolláros költségvetéssel forgatott történelmi drámája, a Dennis Quaidet és Billy Bob Thorntont felvonultató The Alamo mindössze 9,2 millió dollárt hozott a konyhára, fej-fej mellett haladva a Johnson Family Vacation-nel, amelyben Cedric the Entertainer, Vanessa Williams, valamint a Destiny's Child énekesnőjének Beyoncé Knowlesnak húga, Solange látható.

Szintén felejthető teljesítményt nyújtott a Walking Tall című thriller is, amelyben a Skorpiókirály-ból ismert The Rock, valamint a Jackass című sorozat főszereplője Johnny Knoxville szerepel. A Kevin Bray által rendezett mozi 8,3 millióval zárta a hétvégét. Szorosan a nyomában ott liheg a Disney egy animációs filmje a Home on the Range, amely 8,2 milliót könyvelhetett el. A Freddie Prinze Jr. és Sarah Michelle Gellar főszereplésével forgatott Scooby Doo 2 pedig kerek 8 millióval örvendeztette meg készítőit.

6,7 milliót kasszírozott a Bérgyilkos a szomszédom második epizódja, amelyet a múlt héten mutattak be az Egyesült Államokban. A Bruce Willis, Matthew Perry és Amanda Peet neve által fémjelzett komédia azonban gyengébben szerepelt az első résznél, amely már a premiert követően átlépte a 10 milliós határt, s meg sem állt 57 millió dollárig. A 24 című izgalmas tévésorozatból ismert Elisha Cuthbert által alakított pornószínésznő történetét bemutató Szüzet szüntess című tinivígjáték pedig 6 milliót húzott ki a filmrajongók pénztárcájából az elmúlt hétvége során.

Szüzet szüntess - Elisha Cuthbert és Emile Hirsch

A filmstúdiók vezetői szerint a premierfilmek rossz szereplése elsősorban annak tudható be, hogy a piac jelenleg kissé túlzsúfolt, ugyanis sok alkotást mutattak be az elmúlt hetekben. A passió sikerét egyértelműen a húsvétnak tudták be, s feszülten várják a következő hétvégét, amikor a mozikba kerül Quentin Tarantino negyedik filmjének második epizódja. A Kill Bill októberi premierjét követően közel 70 millió dolláros bevételt hozott az egykori tékásnak.