Malkovich is beszáll a galaktikus stopposok közé

John Malkovich is szerepet kapott Douglas Adams kultuszkönyvének, a Galaxis útikalauz stopposoknak megfilmesítésében.

A legutóbb a Johnny English-ben komédiázó sztár egy Humma Kavula nevű vallási vezetőt alakít majd a készülő produkcióban. Érdekesség, hogy Malkovich karaktere a könyvben nem is szerepelt; azt kizárólag a filmes verzió kedvéért hozta létre a 2001-ben elhunyt Adams.

Belépésével Malkovich olyan szereplőgárdához csatlakozik, mint a színészként sem utolsó rapper, Mos Def, a Majdnem híres-ben feltűnt Zooey Deschanel, az Egy veszedelmes elme vallomásai főszerepét játszó Sam Rockwell vagy az Igazából szerelem-ből ismerős Martin Freeman.

Az eszement történetű sci-fit április végén kezdik forgatni Londonban, a rendezői székekben az eddig főleg mókás videoklipjeikkel feltűnést keltő Hammer & Tongs fedőnevű csoportosulás két tagja, Garth Jennings és Nick Goldmith foglal helyet. A forgatókönyvet Douglas Adams és Josh Friedman jegyzetei alapján az a Karey Kirkpatrick írta, aki a Csibefutam című animációs filmen is dolgozott. A tragikus hirtelenséggel, 49 éves korában elhunyt írót valószínűleg producerként jegyzik majd a filmben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK