Április 22. és 29. között immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Francia Filmnapok. Az évről-évre fejlődő és bővülő rendezvény ezúttal 8 filmet mutat be premier előtt, Budapest mellett már 4 vidéki nagyvárosban is.

Az évek során a Budapest kulturális életének szerves részévé váló Francia Filmnapok programja immáron vidékre is kiterjed: az idén bemutatandó nyolc film legtöbbje a budapesti előadásokkal egy időben látható lesz Pécsen, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon is. A fővárosi vetítéseknek a Corvin Budapest Filmpalota ad otthont.

Az elmúlt hét évben a Filmnapokon olyan sikeres alkotások kerültek bemutatásra, mint Kounen Dobermann-ja, Pirés Taxi-ja, Kassovitz Bíbor folyók-ja, vagy Haneke A zongoratanárnő-je. Elmondható, hogy egyre híresebb filmkészítők delegálják magukat az eseményre, és személyesen is részt vesznek filmjük magyarországi bemutatóján, mint tette azt tavaly Sophie Marceau és Cédric Klapisch. Idén a Farkasok ideje című új filmjével érkező elismert osztrák rendezőt, Michael Hanekét üdvözölhetik a filmrajongók.

Az április 22-e és 29-e között vetített nyolc film között mindenki megtalálhatja a neki kedveset. Krimitől kezdve a romantikus vígjátékon át a drámán keresztül az animációs filmig szinte minden műfaj képviselteti magát a felhozatalban. Nézzük szép sorban a kínálatot!