Amerikában a szamurájkarddal véres bosszúhadjáratát befejező színésznő, hazánkban Mel Gibson A passió című filmje vezeti a nézettségi listákat.

Az Egyesült Államokban jó hétvégét tudhat maga mögött Quentin Tarantino negyedik filmjének második epizódja. A Kill Bill Vol. 2-t 2971 moziteremben vetítették le múlt pénteki bemutatója óta, s azóta az Uma Thurman főszereplésével leforgatott monstre alkotás befejező része 25,6 millió dolláros bevételt hozott a Miramax színeiben rendező filmesnek. Ezzel több mint hárommilliót rávertek az első rész sikerére, amely 22,1 milliót hozott a tavalyi bemutatója utáni első hétvégén.

A John Travolta és Rebecca Romijn-Stamos neve által fémjelzett The Punisher a nyomába sem érhetett a kung-fu és spagetti westernfilmek metszéspontjában található Kill Bill Vol. 2-nek. Ennek ellenére az akcióthriller készítőinek nem lehet oka a panaszra, ugyanis a hétvége során 14 millió dollárt zsebelhettek be.
 
Kifogyott a szufla a The Alamo című történelmi filmből, amelyre múlt heti premierje után 56%-kal kevesebb látogató volt csupán kíváncsi, s így a több mint százmillió dolláros kölcségvetésű alkotás készítői csupán 4,1 milliós bevételt könyvelhettek el. A Dennis Quaid és Billy Bob Thornton főszereplésével leforgatott háborús történetet pénzügyi katasztrófaként emlegetik, ugyanis 10 nap alatt mindössze 16,3 milliót tudott termelni.

A teljes piacot tekintve a Nielsen cég kimutatásai szerint a hétvége bevételei 104 millió dollárra rúgnak, amely csupán 3%-kal kevesebb, mint a tavalyi esztendő során ugyanezen  héten. Ez azonban 10%-os csökkenés az előző víkendhez képest, amikor a mozilátogatók 115 milliót hagytak ott a pénztáraknál, igaz, akkor Mel Gibson A passió című filmje még jelentős lökést adott a filmiparnak, s egymagában 15 milliót hozott a húsvéti ünnepnek köszönhetően. A Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató filmre ezen a héten már kisebb érdeklődés mutatkozott a tengerentúlon, 72%-kal kevesebben váltottak rá jegyet, mint hét nappal ezelőtt, s bevételei is összezsugorodtak, mindössze 4,2 millió dollárra.

A passió jelenleg 360,9 milliós összbevételt produkált az Egyesült Államokban, s ezzel maga mögé utasította a Jurassic Park-ot a mindenkori legsikeresebb filmek listáján. A Steven Spielberg által rendezett kalandfilm így a hetedik helyre esett vissza.

A hollywoodi filmipar eddigi éves bevétele 2,37 milliárd dollár, s ez 8,6%-kal jobb mint a tavalyi évben, ez azonban nagyrészt A passió sikerének köszönhető.

A lista harmadik helyén a családi komédia, a Johnson Family Vacation áll 6,4 millióval. A múlt héten bemutatott vígjáték eddig összesen 21,5 milliós összbevételt produkált, s ezzel már jelentős profitot is hozott készítőinek, akik 12 milliós költségvetéssel dolgoztak a forgatás során. A Ron Perlman és Selma Blair főszereplésével leforgatott Pokolfajzat harmadik hetében 5,7 milliót kaszált, míg a Scooby-Doo 2 5,1 milliót hozott . A Bérgyilkos a szomszédom folytatása a The Whole Ten Yards viszont második hetében is rosszul muzsikált, mindössze 3,7 milliós bevételt termelt a hétvégén, s ezzel bemutatója óta 12,6 milliót tudott összegyűjteni.

Jövő héten kerül a mozikba a Jennifer Garner főszereplésével leforgatott vígjáték, a 13 Going on 30, amelynek most szombaton tartották a tesztvetítését. A statisztikai adatok szerint a film nagy sikerre számíthat, s több mint 3000 moziban mutatják majd be a héten.