David Lynch lánya új filmre készül

A minden idők legrosszabb filmjei között között számon tartott 1993-as Dobozba zárt szerelem után második nagyjátékfilmjét készíti Jennifer Chambers Lynch, a csodabogár kultrendező, David Lynch lánya. A Variety értesülései szerint a közel tízmillió dolláros költségvetéssel készülő Surveillance című krimi forgatása nyáron kezdődik.

A természetfeletti thriller történetéről egyelőre csupán annyit tudni, hogy középpontjában egy FBI ügynök áll, aki egy sorozatgyilkos három leendő áldozatával találkozik. A független forrásokból finanszírozott film forgatásai a nyáron kezdődnek meg Új-Mexikóban. A film forgatókönyvét a rendezőnő Kent Harperrel közösen jegyzi.

Jennifer Lynch mindössze 22 éves volt, amikor édesapja felkérte, hogy írja meg a Twin Peaks sorozat elején meggyilkolt Laura Palmer naplóját. A később Laura Palmer titkos naplója címmel itthon is megjelent könyv betekintést enged a rokonai és barátai számára csak mosolygós bálkirálynőként ismert lány zűrös magánéletébe.

25 évesen saját forgatókönyve alapján megrendezte első és azóta is egyetlen nagyjátékfilmjét. A Dobozba zárt szerelem című bizarr dráma meglehetősen lesújtó kritikákat gyűjtött be, ráadásul anyagilag is igen szerényen (1,8 millió dollár) teljesített hazájában. Hiába játszotta a film főszerepét a Twin Peaks Audreyja, a gyönyörű Sherilyn Fenn, az itthon csak videón bemutatott mozit a magyar filmkritikusok is kíméletlenül lehúzták. A filmmel kapcsolatban leginkább a Kim Basinger elleni bírósági ügyre emlékezhetünk: a sztár annak ellenére, hogy ígéretet tett, később mégsem vállalta a női főszerep eljátszását. A film producerei szerződésszegésért közel 9 millió dollárra perelték a színésznőt, akit első fokon el is ítéltek, de később fellebbezett, és végül a bíróság mégsem kötelezte az összeg kifizetésére.

Lynch kisasszony az utóbbi időben rádiós műsorvezetőként bemutatkozott édesapja hivatalos honlapján. Az Oddio Radio Show egy fura beszélgetős műsor, ahol nincsen tabu, és ahova az érdeklődők akár be is telefonálhatnak. Habár a weboldal fizetős, egy-egy adás ingyen meghallgatható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK