Jackie Chan hongkongi származású amerikai akciófilmszínész az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) és a világszervezet AIDS-ügynökségének jószolgálati nagykövete lett.

A színész az AIDS megelőzéséért folytatott kampányt, valamint a HIV-vírus terjedése és a fertőzöttek társadalmi kiközösítése elleni propagandát segíti majd - közölte az UNICEF kambodzsai képviselője, Rodney Hatfield április 26-án, hétfőn.

 

A gyermekalap munkatársa szerint Jackie Chan ismertsége miatt még több emberben tudatosodhat a halálos kór jelentette veszedelem, vagyis hatékonyabbá válhat az ENSZ felvilágosító tevékenysége.

 

Forrás: MTI
Jackie Chan

A közös phnompeni sajtótájé-koztatón Chan újra felajánlotta segítségét a világszervezet számára. A népszerű amerikai színész háromnapos kambodzsai körútja alatt AIDS-beteg gyermek-eket és szárazföldi aknák által megnyomorított embereket látogat meg.

 

Jackie Chan már közel két évtizede vesz részt különböző humanitárius kezdeményezés-ekben, eddig idős emberek, hajléktalanok és beteg gyerekek támogatására szervezett akcióknál segédkezett. Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként olyan neves művészek társa lesz, mint a színész Roger Moore és Jessica Lange, vagy az énekes Harry Belafonte és Ricky Martin.

 

A külön repülőgépen érkező Chan először jár Kambodzsában, ahol a HIV/AIDS-gyógyítással kapcsolatos tervek mellett, a szárazföldi taposóaknák áldozatainak rehabilitációjáról és az oktatás problémáiról tájékoztatják. Chan felkeresi a HIV/AIDS-fertőzött kambodzsai atlétákat, és az ország leghíresebb kickbox-bajnokát, Ei Puthangot is. A színész két nap múlva utazik vissza Hongkongba.