Kenneth Branagh lesz a M:I 3 főgonosza

A Shakespeare-darabok megfilmesítéséről híres angol filmes, Kenneth Branagh is csatlakozott a készülő Mission: Impossible 3 szereplőgárdájához. A film főbb szerepeit alakító Tom Cruise, Carrie-Anne Moss és Ving Rhames mellé felsorakozó Branagh a Cruise által megformált szuperügynök ellenfelét alakítja majd.

A kiváló drámai színész, Kenneth Branagh játssza majd Tom Cruise ellenfelét a Mission: Impossible harmadik részében. A 43 éves Branagh illusztris színészgárdához csatlakozik az M:I 3 főgonoszaként: Ethan Hunt szerelmét a Mátrix-filmek fekete démona, Carrie-Anne Moss alakítja majd, és a harmadik epizódban is ott lesz a szuperügynököt állandóan segítő nagydarab barát, Ving Rhames is.
 
Branagh-t legutóbb a Harry Potter és a titkok kamrája füllentős professzoraként, Gilderoy Lockheartként láthatták a magyar mozilátogatók. A rendkívül sokoldalú angol művész a színészkedés mellett rendez, ír, és produceri feladatokat is ellát. A többszörös Oscar-jelölt filmes William Shakespeare nagy tisztelője, eddig négy ízben vitte a vászonra a mester valamelyik klasszikusát. Az utóbbi néhány évben ritkábban filmezett, inkább a színházi munkába fektette energiáit, például a Broadwayen tavaly nagy sikerrel rendezte meg a The play what I wrote című darabot. Az előadás kuriózumát az adta, hogy minden este más híresség fordult meg a színpadon, így a közönségnek lehetősége volt egy-egy alkalommal Ewan McGregor, Liam Neeson, Glenn Close vagy éppen Ralph Fiennes játékát is élvezni.
 
A Mission: Impossible 3 forgatásai augusztusban kezdődnek meg több európai helyszinen. A rendezői székben Joe Carnahan ül, aki a hetvenes évek kemény zsarufilmjeinek hangulatát idéző Narkó című alkotásával tette le a névjegyét 2002-ben. A sikeres tévésorozatot feldolgozó akciófilm első két része eddig több mint egymilliárd dollárt hozott világszerte. A harmadik epizódig legalább 2005 májusáig kell várni a rajongóknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK