A Variety magazin információ szerint a tízéves Barney Clark fogja játszani a címszerepet Roman Polanski Twist Olivér-feldolgozásában. A zongorista Oscar-díjas rendezője Charles Dickens klasszikusának filmes adaptációját kifejezetten a gyermekek számára készíti. A csavargók vezetőjének szerepében a Ház a ködben című filmért Oscar-díjra jelölt Ben Kingsley lesz látható.

Mint arról az [origo] filmklub is korábban beszámolt, A zongorista című filmért 2002-ben Oscarral díjazott lengyel származású művész Charles Dickens klasszikus regényéből készíti következő filmjét. A rendező hétfőn egy párizsi sajtótájékoztatón a címszerepet játszó Barney Clarkot is bemutatta. A tízéves Clark eddig még nem büszkélkedhet színészi múlttal, a Twist Olivér lesz első jelentős filmszerepe. Olivér szerepén kívül további kulcsszerepeket is kiosztott a 71 éves rendező: Bill Sikesot az eddig csak Az Álmosvölgy legendája és a Gengszterek gengsztere mellékszerepeiben feltűnő Jamie Forman játssza, Brownlow urat pedig az a Frank Finlay alakítja, aki A zongoristá-ban a címszereplő édesapját is megformálta. Fagin úr, az utcakölykök vezetőjének szerepében a Schindler listája és a Ház a ködben című filmekért is Oscar-díjra jelölt Ben Kingsley tűnik föl.

"A gyerekeknek szeretném készíteni ezt a filmet, közülük is kifejezetten a saját gyermekeimnek" - közölte az újságírókkal az 50 éve aktív rendező. "Egy színes filmet fogok csinálni, nem lesz olyan borús, mint amilyen A zongorista volt."

A Twist Olivér-en Polanski újra együtt dolgozik A zongorista stábjának kulcsembereivel. A közel 450 oldalas regényből Ron Harwood ír majd forgatókönyvet, akit A zongorista szkriptjéért Oscarral jutalmazták. Visszatér még az operatőr Pawel Edelman, a jelmeztervező Anna Sheppard és a vágó Herve de Luze is. A forgatások július közepén kezdődnek a filmesek európai mekkájában, Prágában. Az összes felvétel  a Cseh Köztársaságban készül majd, a belső jelenetekhez szükséges díszleteket a Barrandov stúdióban állítják föl, ahol az elmúlt tíz évben olyan hollywoodi szuperprodukciókat is forgattak, mint a Pokolfajzat vagy a Van Helsing.