Az Oscar-díjas Tom Hanks az eredeti Star Wars-filmek társírójával, Lawrence Kasdannal készíti új filmjét. A The Risk Pool címre keresztelt film alapjául egy Richard Russo-regény szolgál majd. Mind a forgatókönyvért, mind a rendezésért Kasdan felel.

A 2002-es évben Pulitzer-díjjal kitüntetett amerikai író, Richard Russo The Risk Pool című regényét filmesíti meg a Francia csók és a Wyatt Earp rendezője, Lawrence Kasdan. Amellett, hogy megírja a könyv filmátiratát, Kasdan a rendezést és a produceri munkák egy részét is magára vállalja. A film főszerepére a Forrest Gump-ért és a Philadelphiá-ért is Oscarral díjazott Tom Hankset kérte föl.
 
Kasdan eddigi legnagyobb sikereit íróként jegyezte, társszerzője volt az eredeti Csillagok háborúja-trilógia szkriptjeinek, valamint az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói forgatókönyvének. Ezek a filmek együtt eddig több mint 1,3 milliárd dollárt hoztak a készítők konyhájára világszerte. Ő jegyzi még továbbá a Több mint testőr forgatókönyvét, valamint író-rendezőként is olyan mozikat tudhat a háta mögött, mint az 1981-es A test melege Kathleen Turner főszereplésével vagy a legendás vadnyugati seriff életét bemutató Wyatt Earp, Kevin Costnerrel a címszerepben. Tavalyi Stephen King-átiratát, az Álomcsapda című misztikus thrillert igen gyengén fogadta a közönség.
 
A The Risk Pool-ban a Hanks által alakított lecsúszott szerencsejátékosnak egyik napról a másikra a gyermeknevelés nehézségeivel kell szembenéznie. Miután rég nem látott felesége ideg-összeroppanást kap, közös fiuk nevelésének feladata Hanksre hárul.

"Az apa karaktere szimpatikus, de valójában egy megbízhatatlan csődtömegről van szó. Rajta keresztül ismerkedik meg fia ezzel az enyhén sötét, de nagyszerű világgal, ahol a papa a mindennapjait tengeti. A kettejük kapcsolata rendkívül mulatságos és megindító, régen nem olvastam már ilyen remek könyvet" - mondta el a rendező, aki nemsokára befejezi a film forgatókönyvének írását.

Mivel Kasdan és Hanks új filmje az apa-fiú kapcsolatot állítja a középpontba, érdekes tudni, hogy a két öreg filmes gyermekei is dolgoztak már együtt. Tom Hanks fia, Colin Hanks első főszerepét a 29 éves Kasdan-csemete, Jake rendezésében készült Narancsvidék című vígjátékban játszotta.
 
Nem ez lesz az első eset, hogy Russo művét filmre adaptálják. Az eddigi legsikeresebb Russo-adaptációnak a Paul Newman főszereplésével forgatott 1994-es Senki bolondjá-t tartják, míg a szerző Pulitzer-díjas Empire Falls című könyvéből idén az HBO készített minisorozatot.