A tragédia szerencsére csupán a Resident Evil című számítógépes játékon alapuló Kaptár második részének előzetesében történik meg. A horrormozi reklámfilmjét immár 8,5 millióan töltötték le az internetről.

A Resident Evil: Apocalypse címre keresztelt folytatás előzetese egy kozmetikai cég reklámját mintázza. A rövidfilmben látható nő arcáról az Umbrella nevű cég termékének használatával varázsütésre eltűnnek a ráncok, és arcbőre kisimul. Azonban a reklám végén a hölgy hirtelen agresszív zombivá változik, s elszabadul a pokol.

A második rész ott kezdődik, ahol ez első befejeződött. A Milla Jovovich által alakított Alice a kihalt Raccoon City utcáin bolyong. Az embereket zombikká változtató járvány kitöréséért felelős, hatalmas Umbrella Corporation biogenetikai kísérleteinek köszönhetően a lány emberfeletti képességekre tett szert. A megnövekedett erejére, ügyességére és érzékeire azonban mindennél jobban szüksége lesz, ha élve akar kijutni a városból. Egy kommandósosztaggal társulva Alice megpróbálja átverekedni magát a dühöngő élőhalottak, az Umbrella biztonsági erői és félelmetes biofegyverek hadán, miközben nem is sejti, hogy a mammutcég legújabb teremtménye, a vérszomjas Nemesis is a nyomába ered.

A reklámnak álcázott előzetes Marcus Nispel, A texasi láncfűrészes rendezőjének keze munkáját dicséri. A pár másodperces klip a hírek szerint teljes egészében bekerül majd a filmbe, amelyet az eddig számtalan hollywoodi filmben segédoperatőrként dolgozó Alexander Witt rendez.