Tizennégy év után újra nagyjátékfilmben tűnik fel Jane Fonda, a Klute és a Hazatérés sztárja. A Monster-in-law címre keresztelt romantikus vígjátékban a sugárzóan szép  színésznő partnere a latin díva, Jennifer Lopez lesz.

Az 1990-ben készült Stanley és Iris óta nem láthatta nagyjátékfilmben a közönség Jane Fondát. A Robert De Niróval közösen forgatott romantikus dráma óta Henry Fonda lánya teljesen eltűnt a mozivászonról. A kétszeres Oscar-díjas színésznő idén viszont újra forgat, a jövőre bemutatandó Monster-in-law című romantikus vigjátékban Jennifer Lopez gonosz anyósát alakítja majd.
 
J.Lo a készülő filmben Charlie-t, egy profi kutyasétáltatót alakít. Charlie-nak nincs túlzott sikere a fiúkkal, nem akar összejönni neki a nagy szerelem. De végül megismerkedik Kevinnel, akit az Alias tévésorozatból ismert Michael Vartan alakít. A szerelmespárnak mindössze egy dolog áll az útjába: Kevin mamája (Fonda), aki a tökéletesnél is tökéletesebb lányt szán fiának. Kevin választottjával egyáltalán nincs megelégedve a szigorú anyuka, és folyamatosan próbálja romba dönteni a fiatalok bimbózó kapcsolatát. Charlie-nak bizony keményen meg kell küzdenie a nagy Őért.
 
Az íróként debütáló Anya Kochoff forgatókönyve a tavalyi év egyik legdrágábban elkelt szkriptje volt: a New Line Cinema 1,3 millió dollárért vásárolta meg az igen egyszerű történetet. A készítők eredetileg idén nyáron szerették volna bemutatni a filmet, de a folyamatos csúszások miatt 2005-re tolódott Jane Fonda visszatérése.