A képregényből mozivászonra adaptált mutánsok története a producer szerint egy harmadik résszel bővül majd. Hugh Jackman még hezitál az X3-mal kapcsolatban.

Lauren Shuler Donner producer szerint a forgatás 2005 júniusában kezdődik a kanadai Vancouverben, s 2006. május 3-án kerülhet majd a mozikba.

"Nemrég beszéltem Bryan Singer rendezővel, és a lehetőségeket latolgattuk" - nyilatkozta a filmes a Los Angeles-i Saturn Awards-díjátadón. "Majdnem teljesen biztosak vagyunk benne, hogy Rozsomák visszatér majd a folytatásban."

"Szeretném, ha a Bestia is megjelenhetne a vásznon" - nyilatkozta Shuler Donner. "Már az első részbe is szerettem volna berakni, aztán a másodikba is, de mindig túl drágának bizonyult. Remélem, most sikerülni fog. Rajta kívül még a Mágusnak örülnék nagyon, mert ő egy nagyon laza figura, akit számos kiváló színész el tudna játszani. Egyelőre azonban nem árulom el, kikre gondoltam."

A Vihart alakító Oscar-díjas Halle Berry korábban kijelentette, csak akkor hajlandó egy harmadik részt leforgatni, ha az általa alakított viharistennő nagyobb szerephez jut majd.

"Biztos vagyok benne, hogy ez így lesz, mert imádok Halle-lal dolgozni" - biztosította a színésznő rajongóit a producer. "Írunk neki egy szép nagy szerepet, efelől teljesen nyugodt lehet."

Shuler Donner hozzátette, a harmadik rész bővebben kifejti majd a Sötét Főnix történetet, amelynek a magvait már elhintették az X2-ben. A producer elmondása szerint a forgatókönyvet az első és a második epizódot is jegyző Michael Dougherty és Dan Harris írják majd.

Arra azonban egyelőre még nincs válasz, hogy a Hugh Jackman által alakított Rozsomák sorsa mi lesz az X3-ban, ugyanis az ausztrál színész egyelőre nem közölte, hogy elvállalja-e majd a szerepet.

"Nem akarok hálátlannak tűnni, de egyelőre még azt sem tudom, hogy milyen lesz a forgatókönyv" - nyilatkozta a Van Helsing sztárja. "Persze nehéz szívvel látnám azt, hogy valaki más játssza el Rozsomák szerepét. Nagyon élveztem az előző két forgatást, de lehet, hogy más irányba akarják majd terelni a történetet. Egyelőre azt mondom: meglátjuk. Nem érzem feleslegesnek a harmadik epizódot, hiszen az X2-ben már előrevetítették ennek lehetőségét, és az ott felvázolt világ is nagyon érdekes volt. Szóval bőven elképzelhető, hogy részt veszek majd a filmben."