Rendező: Kevin Costner
Szereplők: Kevin Costner, Robert Duvall, Annette Bening, Abraham Benrubi, Lorette Clow, Michael Gambon, Michael Jeter, Diego Luna, James Russo
Néznivaló: Képek a filmből | Hivatalos honlap | Előzetes
Mozibemutató: 2004. május 20.

Hat év után tér vissza rendezőként Kevin Costner. A jövő hírnöke után most a Fegyvertársak című westernt készítette el, amelyet a Nincs bocsánat óta a műfaj legjobban sikerült darabjának tartanak. A főbb szerepekben a rendezőn kívül Robert Duvall, az Amerikai szépség-ben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Annette Bening, a nemrégiben elhunyt Michael Jeter és James Russo látható. Feltűnik a Vészhelyzet tévésorozatban Jerryt, a recepcióst alakító Abraham Benrubi is.


A történet négy cowboyról szól, akik szoros, szinte testvéri kapcsolatban állnak egymással. A négy férfi gulyájukat terelgetve eljutnak Harmonville városának határába, amelynek a Russo által alakítitt korrupt sheriff és Denton Baxter földesúr tart a markában. A rémuralom nem tetszik Bossnak (Duval) és az egykori párbajhős Charleynak (Costner), s felveszik a harcot a kiskirállyal. Charley életébe a szerelem is beköszönt, amikor találkozik Sue Barlow-val aki a város lakójaként szenved a sheriff és Baxter zsarnokságától.