Rendező: Peter Hewitt
Szereplők: Bill Murray (hang), Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Stephen Tobolowsky, Geoffrey Gould, Nick Cannon, Jerry Hauck, Debra Messing
Néznivaló: Hivatalos honlap | Előzetes
Mozibemutató: 2004. augusztus 26.

Az animációs filmek kedvelői a nyár végén is találnak majd néznivalót. Az amerikai képregénykultúra egyik legismertebb ikonja, a túlsúlyos, hipercinikus macska, Garfield sem kerülhette el ugyanis sorsát és a legkorszerűbb számítógépes animációknak köszönhetően egy egész estés mozifilm főszereplőjévé avanzsált. A Roger nyúl a pácban stílusában az emberekkel interakcióba lépő rajzolt karakterek garantált szórakozást nyújtanak a fiatalabb és az idősebb korosztály számára is.


A Cool-túrá-ból ismert Breckin Meyer által alakított Jon Arbuckle egyik nap új háziállattal állít haza. Garfield, az elkényeztetett házimacska - akinek az Oscar-díjra jelölt Bill Murray kölcsönözte a hangját - mosolya nem éppen őszinte a mindig lihegő és farkcsóváló Ubul láttán. Amikor azonban a blökit elrabolja a kutyakiképző telep tulajdonosa, Garfield úgy érzi a gyanú ráterelődött, ezért fogja magát és felkutatja a szellemi kihívásokkal küszködő ebet a nagyvárosban. A filmben feltűnik a képregény összes ismert szereplője, mint Garfield barátnője Heléna, illetve Jon reménytelen szerelme Liz, az állatorvosnő, akit a bájos Jennifer Love Hewitt alakít.